GÜNLÜK YAŞAMLARINA TANIKLIK ETTİ

TAKİP ET

Yağışlar bol olunca yılkı atları su ve besinde zorlanmadı

ESKİ BAŞKAN ADAYI KARADAĞ’IN YABAN HAYATINI PAYLAŞTI

Sönmüş volkanik dağ olarak bilinen ve asırlardır gizemli halini koruyan Karaman’ın Karadağ bölgesindeki canlı ve cansız değerler 7’den 70’e herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. 
Karaman’da herkesin yakinen tanıdığı bir dönem Belediye Başkan adaylığı süreci yaşayan hemşehrimiz Merih Ünver, siyasetin yanı sıra çevre ve doğa tutkunu olarak da tanınıyor.
Ünver, Karadağ’da yaşam süren Yılkı Atlarının yaz mevsimimin son dönemlerinde bir günlük yaşamlarına yakından tanık etti. O güzel ve heyecanlı anları da, sosyal medya üzerinde kişisel paylaşım hesabından takipçileri ile paylaşan Ünver aslında bir konuya da dikkat çekti. Bu yıl bol yağışlarla birlikte su ve beslenmede sıkıntı çekmeyen Yılkı Atları ile ilgili düşüncelerini aktaran çevre ve doğa tutkunu Merih Ünver; 
“Karadağ'daki tarihi ve doğal güzellikleri paylaşıyorum sizlerle. Ancak Karadağ'ın asıl ev sahiplerinden olan Yılkı atlarına ayrı önem vermezsek onlara ve güzelliklerine haksızlık etmiş oluruz. Birkaç yıldır koruma altına alınan atlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıyayken şimdi bin civarına ulaşmıştır. Üstelik bu yıl yağışın bol olması ile besin sıkıntısı çekmedikleri için hepsi son derece kanlı canlı ve renkleri pırıl pırıl.”dedi.