Günlük Covid-19 aşı tablosu değişti. Karaman 2. Doz aşıda yüzde 65.5'le sarı kategoride

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından her akşam açıklanan illerin günlük aşı oranlarını gösteren harita yenilendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Eylül Pazartesi gününden itibaren il bazında ilk doz yerine, en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacaklarını duyurdu.

İlk doz aşı haritasında yüzde 84.1’lik başarıyı yakalayarak düşük riskli illeri gösteren Mavi kategoride yer alan Karaman, ikinci doz aşı oranında ise yüzde 65.5’lik oranla sarı kategoride bulunuyor. Karaman’ın önümüzdeki günlerde yeniden mavi kategoriye geçmesi bekleniyor.

Yeni haritada düşük riskli illeri gösteren mavi kategoride 7 il yer alırken, çok yüksek riskli illeri gösteren kırmızı kategoride ise 14 il bulunuyor.

Bakan Koca, “Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik.  18 yaş ve üstü nüfusumuzda en az iki doz aşı olanların oranı % 50’yi geçti. İki doz ve tam doz aşı oranı arttıkça salgına karşı başarımız artacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk doz aşı oranlarını gösteren haritada sarı risk kategorisinde 10 ilin kaldığını, ilk doz aşı oranlarını yükseltip 81 il, bütün ülke mavide buluşalım diyerek mavi toplum bağışıklığı için ilk doz hazırlığının büyük oranda tamamlanması demek olduğunu hatırlattı.