GÜNGÖRER, "EN KÖKLÜ İNSANİ YARDIM KURULUŞUMUZDUR"

TAKİP ET

İL GENEL MECLİSİNDEN KIZILAY MESAJI; 'EN KÖKLÜ İNSANİ YARDIM KURULUŞUMUZDUR'

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalaettin Güngörer mesajında;
    “1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği olarak kurulan Türk Kızılay’ı; din, dil, soy ayrımı gözetmeksizin savaş, doğal afetler ve salgın hastalık gibi felaketlere uğrayanlara yardım elini uzatma amacıyla doğan en köklü insani yardım kuruluşumuzdur.
    En önemli görevi insanlığa hizmet etmek olan Türk Kızılay’ı, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kurumsallaşmış halidir.
    Yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde Türk Kızılay’ı; milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmuştur.
    Aynı zamanda Kızılay birçok gelişmeyle beraber, sağlık ve sosyal alanlardaki sorunların çözümü doğrultusunda amaçlarını, ufkunu, faaliyet alanlarını sürekli olarak genişletmiş ve özellikle kan bağışı konusunda yaptığı güzel ve başarılı insani hizmetlerle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. 
    Bu duygu ve düşüncelerle; Kızılay mensuplarının ve hayırsever vatandaşlarımızın" Kızılay Haftası"nı içtenlikle kutluyor, bütün insanlığın doğal afetsiz, sağlıklı, huzurlu ve barış içinde bir yaşam geçirmelerini diliyorum. İfadelerini kullandı.