GÜNGÖRER'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

TAKİP ET

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, 7-14 ocak beyaz baston ve görme engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı

GÜNGÖRER: “HER SAĞLAM BİREYİN POTANSİYEL BİR
ENGELLİ ADAYI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM”

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, 7-14 ocak beyaz baston ve görme engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı
Güngörer mesajında : “Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Her sağlam bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğu da unutulmamalıdır. Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak hepimizin insani görevidir.
Bunun için engelli vatandaşlarımızın tehlikelerden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmeleri de sağlanmalıdır.
İnanıyorum ki görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak için her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası bu yıl da amacına ulaşarak verimli bir şekilde değerlendirilecektir.
Ben de bu hafta vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz yaşam diliyor; yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.