Güncel vaka haritası açıklandı. Karaman'da vaka sayısı düşüyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritanın güncel halini paylaştı.

27 Şubat – 5 Mart tarihlerine ait haftalık vaka sayısı haritasında birçok ilde artış olduğu görülürken Karaman’da 20-26 Şubat tarihlerini kapsayan vaka haritasında 100 binde 64.76 olan vaka sayısı yeni haritada 55.31 olarak güncellendi.

Bakan Koca, paylaşımında “Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” mesajına yer verdi.

Bakan Koca, yaptığı yeni uyarıda ise “Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca: “Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” mesajını verdi.