GSS Pirim Borcu olan yılsonuna kadar sağlık hizmetinden yararlanabilecek

TAKİP ET

Genel Sağlık Sigortası pirim borcu olanlar yılsonuna kadar ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek

Genel Sağlık Sigortasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan ancak primlerini zamanında ödemeyip borçlu duruma düşen Türk vatandaşları, Sağlık  Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.

 Ücretsiz sağlık hizmeti hakkından Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşların bakmakla yükümlü olduğu kişiler de yararlanacak. Ücretsiz sağlık hakkı, 31 Aralık 2019'a kadar geçerli olacak.

Karaman Sosyal Güvenlik İl Kurumu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama Karaman Valiliği resmi internet sitesinden yayınlandı: “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi  (Bağkur) ile  (g) bendi  kapsamında genel sağlık sigortalısı (GSS) olup Kanununun 67 ıncı madde hükümleri kapsamında borcu olup sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastaneleri) sunulan sağlık hizmetlerinden  31/12/2019 tarihine kadar ücretsiz faydalanabilecektir.”