Gözler Cumhur'da

TAKİP ET

*Son günlerde Cumhur İttifakı Partileri AK Parti ve MHP arasındaki görüşmelerde 30 Büyükşehir dışındaki 51 İl’deki İttifak görüşmelerinde gözler Karaman’ın durumuna çevrildi.
*Bu hafta sonu açıklanması beklenen İl’ler üzerindeki İttifak konusu ile Karaman’ın MHP’ye mi bırakılacağı ya da ayrı liste ile mi girileceği netlik kazanacak.

31 Mart 2024 Tarihinde yapılacak olan Mahalli Seçimler için Siyasi Partilerdeki hareketlilik özellikle Aday belirleme süreci devam ederken bir yandan gözler İktidar Partisi ve AK Parti ile MHP arasındaki İttifak görüşmelerine çevrildi.
Cumhur İttifakı’nın 30 Büyükşehirdeki anlaşmasının ardından İlçe ve Beldelerde yapılacak olan ittifakların büyük ölçüde tamamlandığı ve bu hafta sonuna kadar konunun netlik kazanması ve açıklama yapılması bekleniyor.
Bu noktada; iki parti arasındaki heyetlerin görüşmelerinde kriter olarak 2019 Seçim sonuçlarının dikkate alındığı ve İttifak olarak Karaman’ın MHP’ye bırakılabileceği ve Belediye Meclisi Listelerinin ‘Fermuar’ yöntemi ile yapılması konusu konuşulurken Karaman için yapılacak açıklama büyük bir merak konusu oldu ve bu merakın da muhtemelen bu hafta sonuna kadar yapılacak açıklama ile netleşmesi, bir ihtimalinde Ocak ayının ilk haftasında kesinlik kazanacağı konuşuluyor.
Cumhur İttifakı olarak Karaman ile ilgili anketler yapıldığı, anketlerde vatandaşlara AK Partiden Kimi aday görmek istedikleri ve mevcut Belediye Başkanının çalışmalarından memnun olup olmadıklarının sorulduğu öğrenilirken, bazı yaygın haber sitelerinde Karaman özelinde anketler yapıldığı öğrenildi.
Tüm bu beklentiler doğrultusunda sonucun ne olacağı, Cumhur İttifakı’nın Karaman’ı MHP’ye bırakması halinde mevcut Başkan Savaş Kalaycı’nın mı yoksa başka bir ismin mi aday gösterileceği Karaman Kamuoyunun gündemindeki konuların başında çok konuşulan, tahmin yürütülen konusu olmuş görünüyor.
Seçimlere 90 gün gibi bir süre kalmış iken Karaman’da tüm gözler Cumhur İttifakı’nın kararına çevrilmiş ve açıklanacak karar büyük bir heyecan ve merak ile bekleniyor. 

Karaman AK Parti yerel seçim MHP