Göktepe Belediyesinden 'Sosyal Konut' Projesi

TAKİP ET

Göktepe Belediyesi ihtiyaçlı veya arsası bulunmayan vatandaşlara tek katlı konut yapacak.

İlk etapta Esentepe mahallesinde yapımına başlanacak olan proje, ihtiyaç doğrultusunda daha sonra Göktepe, Çukurbağ ve Gönder mahallelerinde de faaliyete geçecek.

İhtiyaç doğrultusunda projesine hazırlanan tek katlı konutlar için toplam 43 dönümlük olan arsa için 23 dönümü futbol sahası olacak. Geriye kalan 20 dönümlük arsa için 300 metrekare olmak üzere, toplamda 66 parsele bölüp ihtiyaç sahipli vatandaşların hizmetine girmese planlanıyor.

İlk Sözleşme 1 Nisan’da

İlk etabı Esentepe Mahallesi ‘Çayır Alanı’ üzerine 20 dönüm arsa üzerine kurulması beklenen konut, talep doğrultusunda 1 Nisan’da sözleşme imzalayıp, 15 Ağustos 2020 günü anahtar teslim yapılması bekleniyor.

Ödeme Koşulları ve Maliyet

1 Nisan 2020 tarihinde sözleşme imzalayan vatandaşlar için peşin ödemeyle 150.000 ₺, 1 Nisan 2020 tarihinde sözleşme imzalayıp 15 Ağustos 2020’ye kadar da toplam 160.000 ₺ ödeyerek bu konutlara sahip olabilirler.

Yapılacak Olan Konutların Teknik Özellikler

Her bir parsel 300 metrekarelik arsa payına sahip olacak. Evin kullanım alanı ise 95 metrekare olarak belirlenirken, 120 cm su basman üzerine hafif çelik yapı üzerine inşa edilecek.

Banyoda termosifon takıldığı an sistem hazır hale gelecek ve güneş enerjisi ise çatı bozulmadan üzerine paneller takılacak. Kalorifer sistem kullanıma hazır, sadece petekler takılacak. Parke ve mutfak dolapları ise birinci sınıf malzemeden kullanılacak. Mimarisi ve tasarım estetiği doğayla iç içe ve ahşap görünümlü şeklinde tasarlanacak.