GÖKÇE ÇAMLIĞI İLGİSİZLİKTEN CAN ÇEKİŞİYOR

TAKİP ET

Karamanlının eskiden beri uğrak yeri olan Gökçe Çamlığı mesire alanı ilgisizlikten dolayı can çekişiyor.

Karaman merkeze yaklaşık on altı kilometre uzaklıkta olan Gökçe Çamlığı, kurulduğundan bu yana piknik yapmak isteyen Karaman halkının imdadına yetişiyor. Her hafta sonu özellikle pazar günleri kalabalık misafirlerini ağırlayan mesire alanı temizlik ve diğer kullanım alan, araç ve gereçleri yönünden ilgiden mahrum. Kente kazandırılan yeni piknik alanları zaten bakımı göz ardı edilen gökçe Çamlığı'nın iyice bakımsızlaşmasına sebep oldu. Tuvaletlerin hali içler acısı. Bir mesire alanında en önemli ihtiyaçlar arasında olan tuvaletler bakımdan mahrum.

Tuvaleti kullanmak ise cesaret meselesi. Çocuk oyun alanlarında yerinden sökülüp boylu boyunca yere uzanan oyun aletleri çocuklar için risk taşıyor. Bakımı ve onarımının yapılması için herhangi bir çocuğun yaralanması bekleniyor gibi. Oturak yerleri sökülmüş tahterevalli ise çocukların oyun hevesini kursağında bırakıyor. Kullanılamaz durumda olan bazı salıncaklar da tehlike saçıyor. Zaten dar olan alan içindeki asfalt yolar deforme olmuş ve zaman zaman araçlara zor anlar yaşatıyor. Çamlığın en yoğun kullanılan yerleri alkol şişesi kırıklarını ağırlıyor. Tüm bu olumsuzluklara halkımızın da vurdumduymazlığı eklenince Gökçe çamlığı tüm ihtişamını yitiriyor.

Çocuklarımıza daha temiz daha kullanışlı bir doğa bırakmak için hem halkımıza hem de kamu görevlilerine çok iş düşüyor. Gökçe Çamlığı kaderine terk edilmesin. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farkındalık oluşturmak için günü birlik temizlikler mesire alanını kurtarmaya yetmedi. Daha temiz, daha güzel bir çevre için tüm yetkili kamu kurumları yönetici ve çalışanlarını halkımızın desteğiyle göreve çağırıyoruz.