GÖÇEBE HAYATI..

TAKİP ET

Yaz mevsimin gelmesi ile sahil kesimlerinden uzaklaşan Yörüklerden bazıları Karaman'da Hacı Baba Dağı eteklerine kadar geldi.

Hacı Baba Dağında Çoka Mevki bu günlerde konaklamak için gelen Yörüklerin şenlik alanına dönüştü.
Akdeniz Bölgesi'nde sahile yakın kesimlerde konaklayan ülkede Yörük kültürünü yaşatan Sarıkeçili Yörükleri, bu mevsimlerde mesken tuttukları Karaman yaylaları ve İç Anadolu’da çeşitli alanlarda yeniden yola çıktılar. 
 Özellikle kış aylarında Silifke, Aydıncık, Anamur, Bozyazı ve Erdemli ilçelerinde yaylalarda bulunan Yörüklerin göç yolculuğu sürüyor.
Develeri ve hayvanları ile birlikte göçebe yolculuklarını sürdüren Yörükler yıl boyunca sahiller ve dağlar arasında mekik dokuyor.
Karaman Hacı Baba dağında da yaz aylarını geçirmek için planlayan birçok göçer de erken yol alarak dağın yaylarına yerleşmeye başladı.
Yaşam koşulları zor olmasına rağmen zorunlu ihtiyaçlarını ve geçimlerini gidermeyi başaran Yörüklerin hayvancılık dışında başka geçim kaynakları yer almıyor. 
Yörükler için artık göçebe hayatı her geçen yıl daha da zorlaşsa da bunun farkına varan Yörüklerin de yer aldığı çeşitli dernek ve vakıflar konargöçer hayatın verdiği zorluklara karşı yetkililerden yerleşik düzene geçilebilmesi için umutla bir çalışma bekliyor.