Gıyabi namazı kılındı

TAKİP ET

Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığınca, Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini protesto edildi.

Aktekke Kent Meydanı’nda bir araya gelen parti üyeleri ile bazı STK’lar, Lider Motiur Rahman Nizami için gıyabi namazı kıldı.
Grup adına açıklama yapan Ahmet Tombul, “Son günlerde özellikle Halep’te Suriye direnişinde mücadele ederken Müslümanlar zalim Rusya, zalim İran ve zalim Esad'ın işbirliğiyle katlediliyorlar. Zulmün her türlüsü deneniyor. Kocalarını şehit veren bayanlar babasız kalan yavrular yavrularını paramparça kucağına alan anneler varken bunlara sebep olan zalimlerin bizlerle derdi nasıl olmaz. Alemi İslam kan ağlıyor. Alemi İslam bizlerin bir olmayışının bedelini ödüyor. Aslında İslam bizlerin sessizliğinin bedelini ödüyor. Geçtiğimiz günlerde Bangladeş de Lider Motiur Rahman Nizami kukla yönetim tarafından idam edildi. Daha önce hükümet başka liderleri de idam etmişti. Rabbim şahadetlerini kabul etsin. Bu idamlar ne yazık ki bir buçuk milyar Müslüman’ın gözleri önünde gerçekleşti. Nerede İslam Birliği Teşkilatı, nerede Arap Birliği, nerede Müslümanlar? Neden sadece Türkiye bu idamı kınadı. Neden son 3 yıldır Bangladeş yöneticilerine çağrıda bulunan ülke Türkiye? Rabbim Türkiyeli Müslümanlardan razı olsun” dedi. 
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.