GİRİŞİMCİLER KARAMAN'DA "MELEK YATIRIMCISINI" ARIYOR

TAKİP ET

KOP'ta girişim projesi kapsamında Karaman'daki girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirebilmek için 'Melek Yatırımcı' programıyla yatırımcılar ile bir araya gelerek iş fikirlerini hayata geçirebilecek.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent tarafından yürütülen “KOP’ta Girişim Projesi” tanıtım toplantısı Karaman’da gerçekleştirildi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda KOP Bölgesi'nde yatırımcılık kültünün geliştirilmesini ve “KOP Melek Yatırım Ağı” oluşturulmasını hedeflendiği proje toplantısına yatırımcılar ve girişimciler katıldı.

KOP Bölgesinde yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde uygulanacak KOP’ta Girişim Programı ile teknolojik ve sosyal alanlarda projesi olan veya hali hazırda geliştirilmiş ürün ya da fikri bulunan yeni girişimcilerin, projelerini hayata geçirebilmek için ihtiyaç duydukları melek yatırımcılara ulaşabilmeleri adına; iş rehberi katkısıyla geliştirme, iş planı hazırlama, ticarileştirme ve yatırımcı ile buluşma konularında destekler sağlanacak.

Programın uygulanacağı illerde, en az 20 en fazla 50 girişimcinin katılabileceği ön eğitim kamplarında; Kişisel Gelişim, Girişimcilik, İş Planı ve Başvurusu gibi teknik eğitimlerin yanı sıra, potansiyel yatırımcılara yönelik Melek, Stratejik ve Finansal konularında eğitimler verilecek. Başarılı bulunan 5 girişimciye toplamda 70 bin TL’yi bulan nakti ödülün dağıtılacağı programın sonunda; KOP Bölgesini kapsayacak şekilde Girişimci Yatırım Fonları ve Melek yatırım Fonlarından destek alabilmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip firmalar ile Bölgesel Melek Yatırım Ağı altyapısının oluşturulması sağlanacak.

KOP’ta girişim projesinin aşamaları:

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Teknoloji AR-GE, inovasyon ya da tasarım içeren hayata geçmeyi bekleyen iş fikri olan, Ürününü geliştirmiş, prototipi hazır olan ve yatırımcı arayan girişimciler, yaratıcı iş fikirleri ya da ürünleri ile kendi işini kurmak isteyen, girişimci olmak isteyen ancak iş fikri olmayan, sosyal sorumluluk içeren iş fikri olan herkes “KOP’ta girişim” programına başvurabilir.

PROJE KAPSAMINDA SAĞLANACAK DESTEK

Proje kapsamında, girişimci ve yatırımcılara şu destekler sağlanabilecek:

Girişimci yatırım fonları ve melek yatırım fonlarından destek alma fırsatı, yatırımcılar ile birebir görüşme ve sunum yapma fırsatı, 1 yıl süre ile kuluçka programına girme hakkı, pazara en yakın olan iş fikirlerine, olası müşterilere erişebilme, ticarileştirme fırsatı, girişimcilik eğitimleri, mentör ve iş rehberi desteği, iş planı hazırlama ve geliştirme desteği, en iyi 5 girişimciye ödül.

BAŞVURU TARİHİ

Proje kapsamında girişimcilik ön eğitimi Ocak ayında yapılacak. İş fikri için başvurular ise Şubat ayında yapılacak. Projeye devam etme hakkı kazananlar girişimcilik eğitimini Mart ayında alacak. Proje kapsamında mentör ve iş rehberi atamaları Nisan ayında yapılacak. Proje sonunda demoday ve ödül töreni ise Haziran ayında yapılacak.