GİM TOPTANCILAR SİTESİ KARAMAN'A YAKIŞMIYOR

TAKİP ET

Zaman geçtikçe gelişen teknolojiyle dünya da gelişiyor, yerel merkezler bu gelişimden hakkına düşeni alıyor. Şehirler büyükşehir, ilçeler ise şehir oluyor. 1989 yılında Karaman da il olan 4 ilçeden biri olma hakkını kazanıyor. İl olmanın getirisiyle kalkınma hareketine start verilen Karaman’da yeni iş merkezleri ve iş sahaları açıldı. O dönem için bu duruma en iyi örnek ise Karaman Gim Toptancılar sitesini göstermek yanlış olmaz. Gim Toptancılar Sitesi yıllarca Karaman’a hizmet verirken, eknomiye de renk kattı.

Her doğumun bir ölümü olan bu dünyada, Gim Toptancılar Sitesi de doğdu, büyüdü ve en nihayetinde yaşlandı, eline bastonu aldı. Yaşlılık ve yorgunluk sebebiyle Site içindeki iş merkezlerinden verim almak güçleşti. Bunun yanı sıra site, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Orta Anadolu Küçük Sanayi Sitesi ve Karaman Devlet Hastanesi arasında bulunması da büyük bir dezavantaj. Gim Toptancılar Merkezinin artık farklı bir şekilde değerlendirilmesinin vakti geldi. İlgili kurumular bu konun üzerinde durarak, o bölgede yeni bir projeye imza atabilir. Şehrin merkezinin yavaş yavaş Doğukışla tarafına kaydığı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuz vakit, Gim Toptancılar Sanayinin o bölgede Karaman’a yakışmadığını söylesek, itiraz eden çıkmayacaktır.

Modernleşmenin yoğun bir şekilde görüldüğü Tabduk Emre Mahallesinde çağın gerisinde kalan bu iş sahası için yeni adımların bir an evvel atılması, insanların sosyalleşmesini sağlayacak daha etkili projeler hazırlanmalı ve hayat bulmalı.

Estetik ve sanat kültürüyle bezenen bu Karaman diyarında, bu bölgenin cazibe merkezi olması için nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağını ilgili kurumlar daha iyi bilir. Artık toplu konut mu dikilir, yoksa vatandaşlar için sosyal bir alan mı yapılır orasını bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey Gim Toptancılar Sitesinin ömrü doldu, artık Karaman’a yakışmıyor.

Haber: Adem DEMİREL