GENÇLİK GRUBU

TAKİP ET

Karaman Gençlik Grubu tarafından sunulan, Türkiye Ulusal ajansı tarafından onaylanan

KARAMAN GENÇLİK GRUBU’NUN AVRUPA PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Karaman Gençlik Grubu tarafından sunulan, Türkiye Ulusal ajansı tarafından onaylanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından verilen hibe ile karşılanan Uluslararası Gençlik Hareketliliği projesiyle 4 Avrupa ülkesi Karaman’da buluştu.

            Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Engelli Kazanır İnsanlık Kazanır(Disability Wins Humanity Wins)” isimli Uluslararası Gençlik Hareketliliği projesiyle Arnavutluk, İtalya, Slovakya, ve Azerbaycan ülkelerinden gelen 24 genç ve Karaman’dan 6 genç 01-10 Ekim 2015 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Karaman’da buluştular. 
Empati Rehabilitasyon Merkezi ve Uygulama Merkezinde engellilerle iç içe geçen etkinlikte Proje Sorumlusu Yunus Emre KONUKSEVER amaçlarının engellilerin daha ferah bir dünyada yaşaması ve onlara karşı olan empati duygusunun geliştirilmesi olduğunu açıkladı.
Karaman İli kültürel gezisi, ülke kültürel geceleri, çeşitli etkinlik ve takım oyunları, ebruli çalışması, piknik, engelli aile ziyaretleri ve Geleceğe El İzi Bırak etkinliği adı altında Empati Rehabilitasyon Merkezinin duvarlarına proje katılımcıları ve engelli bireylerle el izi bırakıldı. Gençlerin uluslar arası bilgi ve becerilerinin kanıtı olarak ise proje sonunda tüm katılımcı gençlere Youthpass Sertifikası verilecek ve Fikir Tablosu adı altında Karaman ilimizde engelliler için gözlemlenen projede engellilerin daha rahat bir ortamda yaşaması için bilgi alışverişi yapılacak, ilgili kurum ve kuruluşlara sunulacaktır. Uluslararası bu projemizin diğer aşamaları ise, proje sonunda alınan karar ile diğer ortak ülkelerde aşama aşama gerçekleştirilmesi planlanarak yeni projelerin de temelleri atılmıştır. Karaman Genclik Grubu Yasal temsilcisi ve aynı zamanda Proje Koordinatörü olan Yunus Emre KONUKSEVER, gençlerin uluslar arası deneyim kazanmalarında ön ayak olmaya devam edeceklerini ve uluslar arası proje çalışmalarına tüm hız devam ettiklerini belirtmiştir” dendi.
Karaman Genclik Grubu üyelerinden Mert Nazım ALTUN, Eda Nur GÖKMEN, Sezer ŞAHAN, Gamze ADEM ve Sibel EKİN; tüm desteklerinden dolayı Karaman Belediye Başkanı Sn. Ertuğrul ÇALIŞKAN ve emeği geçen çalışanlarına, Karaman Milletvekili Sn. Recep KONUK’a, Empati Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sn. M.Burak DEMİRER’e ve çalışanlarına, Karaman Müsiad Başkanı Sn. Turgay BAŞ’a, Desi Panjur Genel Müdürü Ziya ÖZKAYA’ya, Biskot Bisküvi A.Ş’ ye, Kar Teknik Prefabrik Yapı Genel Müdürü Sn. Aydın ÇELİK’e teşekkürlerini sundular.