Gelecek Partisi Karaman İl Başkanlığından Eyiste Viyadüğü açıklaması

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram'ın Eyiste Viyadüğüyle ilgili açıklamalarının ardından Gelecek Partisi Karaman İl Başkanlığı yazılı açıklama yaptı.

Partiden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"09 Ocak 2020 Cumartesi günü Karaman yerel basınında yer alan haberde, Karaman Ziraat Odası Başkanının; Eyiste Viyadüğü üzerinden, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan sözlerini üzüntü ile müşahede etmiş bulunmaktayız. Açıklamasında; beş sene sonra Karaman'da yaşanan su sıkıntısını, önemli bir geçiş güzergahı olacak olan viyadük üzerinden yapmış olması ayrıca abesle iştigal etmektedir.

Kamuoyunun bildiği üzere; bahse konu viyadük ihalesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2016/490915 İhale Kayıt Numarası ile 21 Kasım 2016 tarihinde ihale edilmiş olup, 15 Aralık 2016 tarihinde Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. uhdesinde; 229.472.975,00 TL bedel ile sözleşmeye bağlanmıştır.

İktidara yakınlığını göstermek maksadıyla körü körüne açıklama yapılması yerine, küçük bir araştırma yapıldığında görülecektir ki; Sn Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu 28 Ağustos 2014 – 24 Mayıs 2016 tarihleri arasında Başbakanlık yapmış ve bahsedilen ihale Sn Binali Yıldırım’ın Başbakan, halihazırda Kars Milletvekili/AK Parti MKYK üyesi olan Ahmet ARSLAN’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapıldığı görülecektir.

Kaldı ki; bahsedilen konu her yönü ile incelendiğinde; yaşanılan su sıkıntısını çözecek olan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı, Dünya Su Konseyi Eski Guvernörü Veysel Eroğlu beyefendidir.

Diğer bir husus ise yaşanan su sıkıntılarının şu anlık çözüm noktası Gelecek Partisi olmasa da Gelecekte çözüm noktasının Gelecek Partisi olduğu gerçeğini kabullenmiş olmaları memnuniyet vermektedir.

Ancak; talep edilmesi halinde Partimizin de Karaman'a yatırım yapılmadığı noktasın da; Karaman Ziraat Odası Başkanlığının sesini duyurabilmesi için destek vermeye hazır olduğumuz bilinmelidir.

Sonuç olarak; Gelecek Partisi iktidar partisi olduğunda bahsedilen sorunların tamamı çözüme kavuşturulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

karaman gelecek partisi mehmet bayram eğiste viyadüğü eyiste viyadüğü