GELECEĞİN MOBİLYACILARI "KARAMANLI MOBİLYACILARA CNC ÖĞRETİYORUZ" PROJESİYLE YETİŞECEK

TAKİP ET

Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hayata geçirilmesi planlanan 'Karamanlı Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz' projesi sayesinde işlerindeki verimlerini ve yeni teknolojilere uyumlarını artıracak.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Ovası Projesi Kırsal Kalkınma Programı (KOP) iş birliğinde yürütülen projeler açıklandı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan projeler kapsamında 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında uygulanan ve devam eden 7 projeye yer verildi. 7 proje içerisinde yer alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEVKA İşbirliğinde gerçekleşmesi planlanan “Karamanlı Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz” projesi öğrencilerin mesleki anlamda geleceğe hazırlanması noktasında büyük önem taşıyor.

“Karamanlı Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz” projesi kapsamında, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Bölümüne CNC makinesi alınacak. Bu makine ile uyumlu çalışacak “Bilgi Teknolojileri” sınıfı kurulacak. Müdürlükten yapılan açıklamada projedeki amaç ise şu şekilde aktarıldı: “Projedeki amacımız CNC operatörlerinin bilgi ve becerilerini uygulama yaparak geliştirmek, işlerindeki verimlerini ve yeni teknolojilere uyumlarını arttırmak, mesleklerindeki becerilerinin artırılmasına katkı sağlamak; ayrıca yetiştirilen CNC makine operatörleri sayesinde istihdama katkı sağlamak ve bu katkının sürdürülebilirliğini sağlamaktır.”

610 bin TL’lik bir bütçe ile hayata geçirilmesi planlanan projeye MEVKA 540 bin TL, Mesleki Eğitim  Genel Müdürlüğü 50 bin TL ve Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 20 bin TL destek verdi.