Geçen Yıl Yaklaşık 400 Bin Ton Civarında Üretim Olan KARAMAN BU YIL 560 BİN TON PANCAR ÜRETİMİ İLE REKOR KIRDI

TAKİP ET

*Konya Bölgesinde (Karaman-Karapınar-Ereğli) Bu Yıl Yaklaşık 4 Milyon Ton Pancar Üretimi ile Türkiye'de Üretilen Pancar'ın %20'sine Ulaştı.

Karaman’da bu yıl Şeker Pancarı Üretiminde rekor geldi.

Geçen yıl yaklaşık 400 Bin Ton olan Pancar üretiminin bu yıl rekoltenin çok verimli olması ile yaklaşık 560 Bin Tona ulaşacağı belirtildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın Gazetemize yaptığı açıklamada; “Karaman’da Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası ile 480 Bin Tonluk üretim için sözleşme imzalandı ancak verimli bir sezon geçti ve dekar başına 10-12 Ton daha fazla üretim gerçekleşmesi nedeni ile toplam ürün de rekora ulaşıldı. Karaman’da 5 noktada yapılan Şeker Pancarı alımlarında bugüne kadar yaklaşık 490 Bin Ton alım yapıldı ve 10-15 güne kadar tamamlanacak hasat ile de yaklaşık 70 Bin Ton daha alım yapılmasını bekliyoruz. Böylece Karaman’da rekoltenin 560 Bin Tona ulaşmış olmasını bekliyoruz. Bunun yanında Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası bünyesinde sözleşmeli Ekim Yapan Karaman, Karapınar ve Ereğli’de de bu yıl rekor bir üretim oldu ve bu 3 yerdeki üretimin yaklaşık 4 Milyon Ton olması öngörülüyor ki bu rakam Türkiye üretiminin yaklaşık %20’sini oluşturuyor. Bu üretimin 1 Milyon 250 Bin Tonunun Ereğli Şeker Fabrikasında, kalan kısmının ise Türk Şeker kanalı ile Afyon, Amasya, Susurluk ve Sakarya Fabrikalarında işlenecek. Böylelikle bir Şeker Pancarı sezonunun sonuna daha geldik. Birtakım sıkıntılara rağmen bu sezonu da bitiriyoruz. İnşallah üreticilerimizin sorunlarının çözülerek önümüzdeki yılda da bereketli bir sezon geçirmeleriniz temenni ediyorum.” dedi.




Karaman Ziraat Odası Mehmet Bayram pancar Karaman Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası ton üretim Afyon Amasya Sakarya