GEÇEN HAFTANIN ZAM ŞAMPİYONUNDA YÜZDE 50 DÜŞÜŞ VAR

TAKİP ET

Geçen Cumartesi Pazarınız zam şampiyonu salatalığın fiyatının 5 liradan 2 lira 50 kuruşa düştüğünü kaydeden pazar esnafından Açıkalın, pazardaki sebze ve meyve fiyatları hakkında bilgi verdi.

Karaman'da her hafta kurulan Cumartesi Pazarındaki sebze ve meyve ürün fiyatları hakkında gazetemize bilgi veren pazar esnafından Ahmet Açıkalın, "Pazardaki sebzelerden biber  5 lira, patlıcan 3 lira 50 kuruş, domates 1 lira 50 kuruş, salatalık 2 lira 50 kuruş, kabak 2 lira, patates 1 lira 25 kuruş, soğan 2 lira 50 kuruş olarak vatandaşa sunuluyor. Meyvelerden ise, mandalina 1 lira 25 kuruş, portakal 1 lira, cennet meyvesi 4 lira, kivi 4 lira, ayva 3 lira, muz 3 lira 50 kuruş, nar 2 lira armut ise 2 liradan vatandaşa sunuluyor" dedi.

            Karaman'ın büyük ölçüde sebze ihtiyacını karşılayan Antalya ve Mersin'deki seraların bu hafta soğuklardan etkilenmediğini söyleyen Açıkalın, "Geçen hafta 5 lira olan salatalık bu hafta 2 lira 50 kuruşla yani yüzde 50'lik düşüşle pazarda alıcı buluyor. Salatalık geçen hafta en fazla zam gören üründü" dedi.       

                        LİMONA YÜZDE 50 ZAM GELDİ

            Düşük hava ürünlerinden etkilenen narenciye hakkında da bilgi veren Açıkalın, "Düşük hava sıcaklıklarının uzun süre devam etmesi hasarı artırdı. Adana, Mersin illerimizde dalda bulunan portakal, mandalina, limon dondan etkilendi. Özellikle limonda ikinci makas olarak adlandırılan ikinci hasat döneminde kayıp yüzde 50'ye vardı. Bundan dolayı da, geçen hafta kilosu 2 lira olan limon bu hafta 4 lira " ifadelerini kullandı.

            YEŞİLLİK FİYATLARI NORMAL

            Cumartesi Pazarındaki yeşillik fiyatları hakkında bilgi veren pazar esnafından Ali Kılınç, "Pazarda satılan yeşillik fiyatlarında pek fazla değişiklik olmuyor. Hava şartları mevsim normallerinin dışına çıkmadığı sürece yeşilliğini fiyatında aşırı bir oynama olmuyor. Şu anda pazarda marul 2 lira, yerli ıspanak 4 lira, pırasa 3 lira, yeşil soğan 3 lira, dere otu, roka, tere, ekşiot, nane, maydanoz 1 lira, kişniş 1 lira 50 kuruş ve adana ıspanağı 2 lira" sözlerine yer verdi.