GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI

TAKİP ET

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. Yılında Karaman'da düzenlenen törenle anıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yılında Karaman’da düzenlenen törenle anıldı.
    ANIT’A ÇELENK SUNULDU İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
    Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Karaman’da çeşitli etkinlik ve programlarla anıldı.
Anma programı 10 Kasım sabahı saat 09.00’da Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtına Çelenk sunma törenleri ile başladı.
Törene Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Garnizon Komutanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör V. Prof. Dr. Birol Üner, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, Şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ile Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği de Ata’nın huzuruna çelenk sunuldu.
    Çelenk programının ardından Karaman’da saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde Atatürk’e saygı duruşu yapıldı.
    Saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle hazırlanan program, daha sonra Karaman Güzel Sanatlar Lisesinin ev sahipliğinde devam etti. 
 Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda Özel Babaoğlu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen proğram saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Konuşma sonrasında öğrencilerin sunduğu oratoryonun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ve zeybek gösterisi ile program devam etti.
Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Program, öğrencilerin eserlerinin yer aldığı resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.