GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

TAKİP ET

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA:

Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin halkımıza bilgi akışı sağlamak gibi bir misyonu bulunmaktadır. Basın özgürlüğünün ve basın çalışanlarının haklarının korunması kadar bu özgürlüğün istismar edilmemesi, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerde basın çalışanlarımız açısından vazgeçilmez ilkeler olmalıdır.
Medya, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basın yayın organlarının gücü, haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde daha çok hissedilmektedir. Toplumun bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi ve eğitilmesi ancak basın kuruluşlarının duyarlılığıyla mümkün olacaktır.
Dünyanın dört bir yanında yaşanan olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için gece gündüz demeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük emek sarf eden basın mensubu arkadaşlarımın bayramını kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.
KENT KONSEYİ BAŞKANI ALİ KONUKSEVEN
Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Konukseven : “Ülkemizde medya, dünya standartlarında yayın yapan ve hızla gelişmeye devam eden bir sektördür. Bu sektörün bağımsız ve iş ahlakına uygun çalışacak dürüst insanlara ihtiyacı vardır. Bu sebepledir ki yazılı, görsel ve işitsel basın-yayın kuruluşları ülke ekonomisine sağladıkları katkının yanı sıra kamuoyu oluşturma işlevi ile toplumsal ve sosyal gelişmelerde de etkin rol oynamaktadır.
Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.
KESOB BAŞKANI BAYRAM UYSAL
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram UYSAL, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutluma mesajı yayınladı. UYSAL mesajında;
“10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri bağımsız basın, yayın kuruluşlarıdır.
Tarafsız, hür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.
Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, daha iyi şartlarda çalışmalarını temenni ederim.”dedi.
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ HAYATİ KISACIK
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kısacık mesajında,  Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için günün her saatinde ve her şartta sorumluluk bilinci içerisinde görevlerini yapmaya çalışan, bazen can güvenliklerini dahi riske atarak doğru haber peşinde koşan gazetecilerimiz halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabaları ise hiç kuşkusuz takdire şayandır.
Bu duygu ve düşüncelerle, mesleğin zor şartlarına rağmen özveriyle görev yapan tüm değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
KARAMAN SMMMO BAŞKANI TOLGA SAYAN
Demokrasinin vazgeçilmez temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla, bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenir. Yazılı, Görsel ve Sanal ortamda faaliyette bulunan Basın Mensuplarının objektif, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlüklere duyarlı olması demokrasinin vazgeçilmezidir.
15 Temmuz hain darbe girişiminin başından itibaren duyarlı ve asil duruş sergileyen ulusal ve yerel basın kuruluşları, demokrasimize sahip çıkarak özgür ve bağımsız basının önemini bir kez daha hepimize göstermiştir. Bu duyarlılıkla hareket eden ulusal ve yerel basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bütün Basın Mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor; sağlık, sıhhat içerisinde huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum.
AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY:
Basın, toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görevler ifa etmektedir.
Zamanın canlı tanığı olan gazeteciler, kalemlerini tarafsız, özgür ve halkın yararına kullanabildikleri ölçüde dünyanın daha yaşanabilir hale getirilmesi için hizmet verebileceklerdir. Toplumsal bilinçlenmede katkı sahibi olan gazeteciler, aynı zamanda demokrasimizin standartlarının yükselmesini de sağlamaktadır. Üstlendikleri görevleri itibarıyla kamusal denetim işlevi de gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini de kendileri fark ettirmektedir.
Basın çalışanları ve gazete çalışanları çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Tarafsız, güvenilir, basın etiği çerçevesinde objektif olarak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.''