Gazeteci-Yazar Osman Nuri Koçak Yeni Kitabını Tanıttı

TAKİP ET

Gazeteci-Yazar Osman Nuri Koçak, yeni kitabı “Hasarlı Hayatlar” isimli kitabını tanıttı.

Sanat Kitabevinde düzenlenen tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, Eğitim-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, İLESAM İl Temsilcisi Hikmet Elitaş, İLESAM üyeleri ve Karamanlı yazarlar katıldı.

Koçak, yaptığı konuşmada; "Ben bu kitapta genellikle farklı bir anlatım dili kullandım. Farklı anlatım dilinden kastım efsane ve destan dili karışımı Anadolu’nun sözlü kültürünün binlerce yıldır aktarılıp geldiği. O bizim çocukluğumuzun ilk gençlik yıllarımızın anne ve babalarımızdan dinlediğimiz destanların dilini kullanmaya çalıştım bu kitapta. Umarım becerebilmişimdir. Umarım beğendirebilmişimdir. Beğeneceğinizi biliyorum ama bu kitabı yaparken bir başka iş daha yapmaya çalıştım ben bu kitabı yazarken. Kullanım sahası ciddi olan fakat kullanılmayan o kadar çok öz Türkçe sözcük var ki bunları bu kitaplarda yaşam sahası açtım bu sözcüklere. 

Artık kullanılması veya kullanılmaması konusunda bir değeri kalmış sözcüklerden bahsetmiyorum. Kullanılmıyor ama kullanım sahası hala canlı ve diri olan sözcükler var bunları kullanmaya çalıştım. Belli sosyal kümelerin kültürel bloklaşmasına ehemmiyet verdim. Okuduğunuz zaman bu bir Türkmen kültürüdür diyebilsin diye bazı çok özel işaretler koydum. Umarım çok başarılı olmuşumdur. 

Kitap yazmak ve kitapla uğraşmaktan ben çok mutlu oluyorum. Çünkü bir kitap yazmak için bunun 20 katını okuyorum.70 yaşına yaklaştım hala ciddi bir okuyucuyum. Bu beni genç ve dinç tutuyor. Memleketime hizmet etme arzumu sürekli kamçılıyor. Umarım son nefesimize kadar bu duygularımızı taşırız. Hepinize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.