Gazeteci ve Bürokratlar Cemiyetin Gecesinde Buluştu

TAKİP ET

Karaman Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle 9 Ocak Pazar akşamı New Karaman Otel'de bir gece düzenlendi.

Programa, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, eşi hanımefendi Munise Işık, AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreteri Osman Sağlam, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Yardımcıları Levent Altun, Necmi Işıksal, İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oğuzhan Bayrak, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcıları İsmail Hakkı Çınarsoy, Oğuz Şenlik, Kamuran Mustafa Ballı, Mehmet Özmen, Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetin Kaya, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu: “Bu anlamlı gün vesilesi ile sizlerle bir araya gelmekten ve huzurlarınızda olmaktan dolayı son derece bahtiyarım. Kıymetli meslektaşlarım; Elbette bu mesleğe girerken hepimizin birer kahramanı ve birçok rol modeli vardı. Haber üretirken, herhangi bir olaya karşı duruş sergilerken veya haberi izlerken önce onları izledik. Yazıyı, kalemi ve mürekkebi Osman Nuri Koçak'ta, Hasan Özünal'da bildik. Gayreti, çabayı ve emeği; Medeni Yavuzaslan'da, Ahmet Küçükcicibıyık, Hüseyin Oğuz ve Veysel Göktekin'de gördük. Onların alın teri ile oluşturduğu her satır, her sayfa sektörümüzün ışığı oldu. Başkaca ilham aldığımız ancak şu an aramızda olmayan, oldu. Onların hepsini rahmet ebediyete uğurladığımız yakını alaylı arkadaşlarımızdan oluşan sektörde elbette huzurlarında saygı ile eğiliyorum. minnetle anıyor manevi duayen büyüklerimize de önemli görevler düşmektedir. Cemiyet olarak büyüme faaliyetleri kapsamında gençleşen kadromuzun, bu duayen büyüklerimizin bilgi ve birikimlerinden istifade etmeleri açısından önümüzdeki süreçte 'Deneyim paylaşımı' adı altında gelişim faaliyetleri planlıyoruz. Geçmişin tecrübesinin aktarılmadığı sektörün, sadece teknolojik imkânlarla istenilen başarıya ulaşamayacağını biliyoruz. Bu bağlamda gerek cemiyetimizin gerekse sektörün bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm meslek büyüklerime huzurlarınızda şükranlarımız sunuyorum” dedi.
Ardından söz alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca: “Türkiye’de şuanda Anadolu bitmek üzere yok olmak üzere, tabi ki biz bunu Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak devamlı suretle dillendiriyoruz ve dillendirmeye de devam edeceğiz. Örneğin bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 60 yıl önce bir bayram havası vardı çalışan gazetecilere hak verilmişti o günden bugüne bugün ki siyasi partiler tüm iktidarla maalesef 60 yıldır çalışan gazetecilerle ilgili hiçbir iyileştirme olayına girmemiş ufak tefek çalışmalar yapılmıştır. Türkiye’de Anadolu basınında maalesef bugün o güzel günü kutlamaya çalışıyoruz ama çalışan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu asgari ücret alamamaktadır. Sendika başkanı asgari ücret artmalı diyor bende diyorum ki basın çalışanlarına asgari ücretin artmasına gerek yok çünkü 2 bin 850 lira alan gazeteci sayısı şuanda çok az. Ve şuanda 5 bin civarında Anadolu basınında işsiz gazeteci var artı son 5 yıl içerisinde bin 800 olan günlük sadece resmi ilan alan gazete sayısı 900’lere düştü. Türkiye’de 100 civarında olan televizyon sayısı 50 sayısının altına düştü karasallar tamamen yok oldu. Sorunlarımız çok umutlarımız var. ”
Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ise: “Benimde eski muhabirliğim var, ondan dolayı ben kendimi her zaman gazetecilere, basınımıza çok yakın hisseden biriyim, onlarından çok desteğini görüyoruz. Her zaman yaptıkları haberlerde duyarlı davranıyorlar. Ben hepsine şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Karaman Gazeteciler Cemiyetine desteklerini esirgemeyen, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, New Karaman Otel Genel Müdür İlker Gezer, Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Nafiz Kara, Ahmet Nazik, Nasuh Şişik, Şakir Ekinci’ye plaketleri takdim edildi.