Forması Olmayan Takımın Başarısı

TAKİP ET

Karaman Futbol Kulübü, yeni sezon öncesi tabiri caizse baştan yaratıldı. Önce Yönetimi değişen Kulüp, daha sonra Teknik Direktör Abdullah Ercan'la anlaştı. Ardından takım dağıtıldı ve üst üste yeni transferler yapılarak yeni bir kadro oluşturuldu.

Yeni formalar, futbolcuların yer aldığı etkileyici bir filmle kamuoyuna tanıtıldı. Ancak Karaman’dan hiçbir firma formalara göğüs reklamı vermedi ve geride kalan 5 haftada temsilcimiz sahaya göğüs reklamı olmayan formalarıyla çıktı. Bu 5 haftada ise 3 beraberlik ve iki mağlubiyet alarak 3 puan toplayabildi.

Karaman Futbol Kulübü yeni formalarına göğüs reklamı alamazken, aynı grupta mücadele eden Uşakspor’un ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle yeni sezonda takıma yeni forma bile alamadığı ortaya çıktı. Hafta sonu Belediye Derincespor karşısına futbolcularına geçen yılki formaları giydirip arkasına bant yapıştırıp isim yazarak sahaya çıktı. Forması olmayan takım rakibi Belediye Derincespor’u 1-0 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Uşakspor’u geçen yıl Ural Aküzüm isminde iş insanının satın aldığı ancak takımın şehir dışından birinin satılmasına Uşaklıların pek sıcak bakmadığı öğrenilirken geçen yıldan başlayan ekonomik sorunlar bu sezonda devam etti. Bu sezon kadrosunda bulunan hiçbir futbolcusuna transfer ücreti veremeyen Uşakspor’da, oyuncuların asgari ücretle oynadıkları öğrenildi. Öyle ki, takıma spor malzemesi bile alınmamış. Cumartesi günü Belediye Derincespor ile oynanan maçta giyilen formalarda geçen yıldan kalma. O formaların isim kısmına bant yapıştırılmış ve yeni oyuncuların isimleri yazılmış. İşte bu şartlarda sahaya çıkan Uşakspor, Belediye Derincespor’u 1-0 yendi, çok büyük bir sevinç yaşadı. Aslında bu sadece bir galibiyet değil, aynı zamanda inancın da zaferiydi.

Karaman FK ise yapılan milyonlarca liralık yeni transfere, edilen onca masrafa karşın 5 haftadır tek bir galibiyet bile alamayarak taraftarının yüzünü güldüremedi.


Karaman Futbol Kulübü Uşakspor forma reklam galibiyet belediye derince