FİYATTA DEĞİL, KALİTEDE REKABET OLSUN

TAKİP ET

 Karaman'da son haftalarda ekmek fiyatlarında düşme yaşanırken, diğer yandan bazı ekmek fırınları da fiyatından çok kalitede rekabet sergilediği gözlendi.

 İlde 90 kuruştan satışa sunulan ekmek fiyatlarının aniden 75, 60 kuruşa düşmesi ve rekabetin de giderek kızışması sonucu 50 kuruşa kadar inmesi vatandaşın da kafasını karıştırdı.
    Karaman’da faaliyet gösteren birçok ekmek fırını ve işletmesi, günümüz koşullarında rekabete giderek ekmekte indirim uygularken, yine çok sayıda ekmek fırını ise bu rekabete girmedi. İmalat öncesi oluşan gider ve maliyetler bu anlamda fırıncıları zorlarken rekabete girmeyen fırınlardan Senemoğlu Taş Ekmek Fırını da 90 kuruştan satışına devam etti.
İşletme, gerekçesini de “Bizler ekmekte fiyatta değil kalitede rekabet olsun istiyoruz. Ekmeğimizin gramajımı da aynı kalitesi de aynı.”dedi. Kentte yine Belediye Halk Ekmek gişelerinde de fiyatların seyrini koruduğu gözlenirken, rekabet ile ekmeği, çeşitli bölge semt ve caddelerinde satış yapan fırın AVM, büfe ve bakkallarda çeşitli fiyatlardan bulabilmek mümkün. 
Haber: Serdar ÖZGÜR