Fatih Portakal'ın Alaycı Sözleri Karamanlıları kızdırdı

TAKİP ET

Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın Karaman ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'yle ilgili söylediği alaycı cümleler Karamanlıları kızdırdı.

Sosyal medyada üniversiteleri gezerek mizahi bir dille tanıtan Çukurova Üniversitesi öğrencisi Ömer Talha Çubuk’un geçtiğimiz günlerde Karaman’a gelerek KMÜ’nün yerleşkesini gezerken çektiği videonun başlangıcında yerleşke çevresindeki yeni şehirleşme ve ulaşım imkanlarının kısıtlılığını eleştirmiş, daha sonra ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin olanaklarını incelediğini fikrini değiştirerek KMÜ’yü beğendiğini belirtmişti.

Sözcü TV’de Ana haberleri sunan Fatih Portakal ise bu gencin çektiği videoyu haber konusu yaptı. Portakal’ın haberde kullandığı sözler ise hem Karamanlıları kızdırdı, hem de sosyal medya da kınandı. Ulusal kanallarda ana haber sunuculuğu yapan Fatih Portakal’ın 34 yıl önce il olmuş Karaman’ı Konya’nın ilçesi olarak ifade etmesi tepki gördü. Karaman’ın il olduğunu bilmemesinin yanı sıra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni de Konya Karaman Üniversitesi olarak dile getirmesi cahilliğini gösterdi.

KMÜ’nün giriş kapısıyla alay eden Portakal, “Üniversiteye giremiyorsunuz, öğrenci üniversiteye giremiyor” dedi. Canlı yayında videoyu izleyen Portakal, daha sonra ise “Öğrenciler siz oraya giremezsiniz abim sizi almazlar oraya” diyerek alaycı bir ifade kullandı.

Genç öğrencinin çektiği videoda üniversiteyi beğendiği bölümlerin ise kesildiği görüldü.

 

Fatih Portakal Sözcü TV Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi sosyal medya Karaman cahil öğrenci Ömer Talha Çubuk