FARKLI BAKIŞLAR PANELİ

TAKİP ET

'HAYATIMIZDAKİ VERİMLİLİK KAVRAMINA FARKLI BAKIŞLAR' PANELİ DÜZENLENECEK

25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecek olan Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde Karaman Valiliği, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, OSB Müdürlüğü, Karaman TÜMSİAD’ ın katkılarıyla “Hayatımızdaki Verimlilik Kavramına Farklı Bakışlar” konulu bir panel düzenlenecek. 

Konu ile ilgili Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; “28 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00’ da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecek panelin açılış konuşmasını Bilim, Sanayi  ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkcı yapacaktır. 
Panele moderatör olarak; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, konuşmacı olarak; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Nevzat Aydın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi YRD. Doç. Dr. Aydın Ruşen ve Toprakçılar Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinden Hamza Toprakçı katılacaklardır. 
Panele tüm halkımız davetlidir.” 
YURT GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası Etkinlikleri, 25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecektir. 
Toplumun tüm kesimlerinde verimlilik bilinci oluşturulması amacıyla her yıl gerçekleştirilen Verimlilik Haftası kapsamında, Ankara başta olmak üzere birçok ilimizde verimlilik temalı çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Yenilikçilik, temiz üretim, KOBİ’lerin kurumsallaşması, verimlilik-ekonomik büyüme ilişkisi gibi konuların ele alınacağı toplantı, seminer, konferans ve panellerde konunun uzmanları görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaklardır. 
25 Nisan 2016 tarihinde Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki açılış etkinlikleri kapsamında işletmelere yönelik “Verimlilik Proje Ödülleri” ile öğrenciler için açılan “Verimlilik Temalı Fikir ve Kısa Film Yarışması”nın ödülleri de sahiplerini bulacaktır. Bu arada Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin tepe yöneticileri verimlilikle ilgili tecrübe ve kazanımlarını anlatacaklardır. 
VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİ 
Her ölçekteki işletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda uygulamaya koydukları projeleri teşvik etmek amacıyla her yıl verilen Verimlilik Proje Ödülleri çerçevesinde, kamu kurumları, büyük, orta, küçük ve mikro işletmeler ödüllendirilmektedir.
İşletmenin sunduğu ürün veya hizmetlerin kalitesini iyileştirmek; iş süreçlerinin performansını artırmak; hammadde, malzeme, enerji, sermaye ve insan kaynaklarının verimliliğini artırmak; işletmelerin karlılığını artırmak veya maliyetlerini azaltmak ve çalışma yaşamının kalitesini iyileştirmek konularında yarışan işletmeler, ödüle layık görülen projelerini tanıtma imkânı bulacaklardır. 
VERİMLİLİK TEMALI FİKİR VE KISA FİLM YARIŞMASI
Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Verimlilik Temalı Fikir ve Kısa Film Yarışması” ise şu konularda düzenlenmiştir: “Eğitimde, Öğretimde Verimlilik ve Yenilik; Zamanı Verimli Kullanmak, Birlikte Çalışabilirlik; Bilişim Teknolojileri ve İnternetin Verimlilik Amaçlı Kullanımı; Enerjinin Verimli Kullanımı, Çevre Bilinci, Doğa Sevgisi; Günlük Yaşamda Engelli Ortamların İyileştirilmesi; Bilinçli Tüketici Olmak, İsrafın Önlenmesi…”