FAİZ ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ KARAMAN'DAKİ KONUT SATIŞLARINI KISA BİR SÜRE ARTIRDI

TAKİP ET

Konut stoklarını azaltmaya yönelik eylem planı kapsamında ortalama yüzde 1.25 seviyelerinde olan, hatta bazı bankalarda yüzde 1.35'e kadar çıkan konut kredisi faiz oranlarında indirime gidildi. Konut kredisi faiz oranları yaklaşık 9 yılın zirvesinde bulunurken, şimdi 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranları aylık %0,98’e kadar indi.

Konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesinin Karaman’da sıkıntılı zamanlar yaşayan inşaat sektörüne katkısı oldu mu? Sorusunun cevabını Yuvam İnşaat Mimarı Özkan Albayrak verdi:  “Konut kredisindeki faiz oranlarının düşmesi sebebiyle inşaat sektöründe oluşan arz fazlasının kısa sürede eriyerek, yeni projelerin de esen bu olumlu rüzgarla daha kuvvetleneceğini bekliyorduk. Beklentilerimiz de boşa çıkmadı, faiz oranlarının düşmesi haberinin duyulmasıyla birlikte Karaman’daki konut satışlarında ciddi bir hareketlenme başladı” dedi.

Karaman’daki konut kredisindeki faiz oranlarının düşürülmesinin ardından konut satışlarında yaşanan hareketliliğin bir hafta sürdüğünü dile getiren Albayrak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İngiltere seyahati öncesinde Atatürk Havaalanında konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin sorulan sorulara verdiği cevap sonrasında konut satışları yeniden durağan hale geldi” ifadelerini kullandı.

 “24 HAZİRANDAN SONRA BUNUN ŞEKLİ FARKLI GELİŞECEK”

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizler ve teşvik paketleri üzerine Atatürk Havaalanında yaptığı o konuşma: “Faiz konusundaki düşüncelerimi biliyorsunuz. 24 Haziran'dan sonra bunun şekli farklı gelişecek. Faiz her kötülüğün anası, babası olarak görüyorum. Şu anda 0,98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile konut satışlarını etkiledi. Bu bir gerçek, bizim bunlara kör olmak gibi garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka, hem yastık altındaki parayı çekelim diyeceksin, hem de bu adımları atmayacaksın. Şu anda iyi yoldayız. Başbakanın açıkladığı paket, faizdeki atılan adım bizi daha iyi noktalara taşıyacak.”

KONUT KREDİSİYLE EV ALMAK İSTEYENLER 24 HAZİRAN SONRASINI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz oranları konusunda “24 Haziran'dan sonra bunun şekli farklı gelişecek” demesinin Karaman’daki konut satışlarını düşürdüğünü belirten Albayrak, “Karaman’da konut kredisiyle ev almak isteyen vatandaşlar, kredi faiz oranlarının daha da aşağı düşmesi ümidiyle 24 Haziran seçimlerini bekliyor” şeklinde konuştu.

Haber: Adem DEMİREL