FABRİKADA ÇALIŞIP ANTRENMANDA TER DÖKÜYOR

TAKİP ET

Muay thaide Avrupa, Türkiye şampiyonlukları ve altın kemeri bulunan Gökhan Çiçek, fabrikada çalıştıktan sonra dünya şampiyonluğu için antrenmanda ter döküyor.

 


Karaman’da yaşayan Gökhan Çiçek (19), bir yandan geçimini sağlamak için bir bisküvi fabrikasında 12 saat çalışıyor, diğer yandan da 9 yıldır yaptığı muay thai sporunda adından söz ettirmeyi hedefliyor.
1 kez Balkan şampiyonluğu, 2 kez Türkiye şampiyonluğu ve altın kemeri bulunan Gökhan, dünya şampiyonluğunu gözüne kestirerek işten kalan zamanında antrenmanlarını aksatmadan sürdürüyor. 
Hedefine dünya şampiyonluğunu koyan Çiçek, yaptığı açıklamada, spora başladıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi. 
Sporun kendisini bambaşka yerlere taşıdığını belirten Çiçek, “Spor beni olgunlaştırdı, konuşmamızı, düzenimizi, tavrımızı her şeyimizi değiştirdi. Sporu herkese tavsiye edebilirim” dedi. 
Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Muay thai sporuna başladığını dile getiren Çiçek, “Spora ilk olarak stresimi atmak için başladım. Ben müsabakalara katılmak için spor yapmıyordum. Hocamın tavsiyesi üzerine müsabakalara katıldım. İlk müsabakaya katıldığımda Türkiye üçüncüsü oldum” diye konuştu. 
Çiçek, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Avrupa şampiyonlarına katılmak istediğini fakat maddi sıkıntılardan dolayı müsabakalara katılamadığını bildirdi.
Organize sanayi bölgesinde bir bisküvi fabrikasında 12 saatlik vardiya ile çalıştığını aktaran Çiçek, şunları kaydetti:
“Bir hafta bir hafta da gündüz şeklinde çalışıyorum. 12 saat çalıştıktan sonra antrenmana geliyorum. 12 saatin üstüne geliyorsun birde burada 3 saat antrenman yapıyorsun. Bu kolay bir şey değil. Bunu her insan kaldıramaz. Uyku düzenim bozuluyor bazen pes edecek gibi oluyorsun ama etmiyorsun. Bunlara rağmen başaracağım diyorsun ve başarıyorsun. Bir zirveden bir insan düşüp de tekrar zirveye çıkabiliyorsa o zirveyi de kimseye vermeyeceğine inanıyorum. Ben buralara kadar geldiysem devamını da getireceğime inanıyorum.”
Muay thai antrenörü Celalettin Gözel ise muay thai sporunda bütün sporcuları önce öfke, zihin ve vücudun kontrolü noktasında eğitimleri vermeye çalıştıklarını belirtti.  
Muay thaiye gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Gözel, “Sporcularımız içerisinden psikolojik olarak sıkıntılı olup da bir süre sonra gerçekten kendisini toplumla birleştirmiş birçok sporcularımız var. Sporcularımızın bir çoğu tamamen hayattan kopmuş gençlerdi. Sporun vasıtasıyla gençlerimize sahip çıktık” ifadelerini kullandı.
Gökhan’ın zorlu bir iş hayatının ardından antrenmanlara geldiğini ve başarılı olduğunu dile getiren Gözel, her kişinin mutlaka fedakarlık ederek bir yerlere gelecebileceğini aktardı.