EY RASÜLALLAH !

TAKİP ET

Ey iki cihanın güzel gülü,  dünyaya gelişinle insanlık alemine hak yolu, hakikat yolunu göstermiş, kainatı ise ışıklandırıp nurlandırmışsın sen.

EY RASÜLALLAH 
Ey Rasül ! Ey Muhammet ! Mustafa (s.a.v)
Ey iki cihanın güzel gülü,  dünyaya gelişinle insanlık alemine hak yolu, hakikat yolunu göstermiş, kainatı ise ışıklandırıp nurlandırmışsın sen.
Kuranın ilk “oku” emriyle okuyup insanlığı cehaletten çıkarışın, tebliğ ettiğin ayetleri damarlarımıza tek tek enjekte edişinle gelmiş geçmiş en büyük başöğretmensin sen.
“Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyen de, o iklimi bütün hayatın boyunca uygulayıp yaşayan da sen. 
“İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olanıdır” derken sana inanan, inanmayan tüm insanlara fayda sağlayan, din, dil, ırk, renk ayrımı yapmayan bir nebisin sen.
Ey Rasül (s.a.v) Sen canlı yaşayan bir Kur’an, beşeriyetin üzerine doğan batmayan güneşsin sen.
Gelişinle Kisra’nın saraylarını yıkan, bin yıldır yanan mecusilerin ateşini söndürensin sen.
Ey Muhammedül emin ! Sen ki insanlığın sapıklıkta sınır tanımadığı bir dönemde, bütün insanlara iyilik, adalet dağıtışınla tam örnek olansın sen.
Zalimlerin, düzenbazların, şarlatanların bütün hilelerini tersine çeviren karşılarında eğilmeyip dik duransın sen.
Ey Rasül ! (s.a.v) sevgide eşi Hz Hatice’ye güller veren, “Beni nasıl seviyorsun” deyince ilk günkü gibi cevabınla iyi bir eşsin sen.
Kızın Hz. Fatma her kapıdan içeri girdiğinde ayağa kalkıp, “Hoş geldin kızım” diye karşılayıp onu öpüşünle tam bir babasın sen.
Miraca çıktığında rabbinin, “Ne dileğin, ne isteğin varsa söyle vereyim” dediğinde, yalnızca ümmetimi istiyorum “Ne ile şereflendireyim” deyince de, sana kul olmakla şereflendir diyen yüce peygambersin sen.
Annenin babanın evlada, evladın anne babaya, kardeşin kardeşe fayda vermeyeceği mahşer gününde ümmetinin bir tekinin bile cehenneme girmemesi için bizleri bekleyen en büyük şefaatçısın sen.
Rabbimiz bize, “Şüphesiz, Allah ve melekleri peygambere çokça salat ederler, Ey Müminler sizde ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” Ahzab-56
Ey Muhammet Mustafa s.a.v sen sıradan biri asla değil
 “Sen Hayrül Beşer”!
Yani insanlığın en hayırlısısın sen.    

Celal Arslan
30-11-2017