EVİNİZDEKİ TADI BULABİLECEĞİZ TANDIR YUFKASI KÜBRA MAYALI'DA

TAKİP ET

Ramazan Ayı’nı Yufkasız Geçirmek İstemeyenler…

Cenaze Pişisi Yaptırmak İsteyenler…

Sofraların Vazgeçilmezi Mayalı ekmek…

Gezen tavuk yumurtasından erişte arayanlara…

Hepsini KÜBRA MAYALI’da bulabilirsiniz.

Ramazan ayının girmesi ile birlikte siparişlerinin arttığını belirten Kübra Mayalı işletmecisi Serap Duman tandırda odun ateşinde pişirdikleri yufkanın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.  Özellikle köy yufkası olarak da bilinen odun ateşinde tandırda pişirilen tandır yufkasını evinde kendisi hazırlayan Serap Duman “tadını özleyenler için, kepekli undan hazırladığımız tandır yufkası büyük ilgi gördü. İlk kez satın alanlar çok beğendi.” dedi.


    Tandırda saç üzerinde pişirilen yufkalar üst üste dizilerek kuru iken aylarca saklanabiliyor. Karaman’ın yöresel tatlarından olan tandırda yufka ekmeğinin, özellikle kent sakinlerinin kısa sürede yoğun talep gösterdiğini belirten Duman “ Ramazan ayının girmesi ile birlikte siparişlerinin arttığını” söyledi. Tandırda yufkanın yanı sıra mayalı ekmek satışına da devam eden Duman, özellikle il dışındaki Karamanlıların siparişini yaptıklarının altını çizdi.

Cenaze Pişisi Yapılır

Karaman ve çevresinde eski bir gelenek olan cenaze pişisi ikramı halen devam ediyor. Müşterilerinin talebi üzerine cenaze pişisi siparişi de aldıklarını belirten Serap Duman “ Bu hizmetimizde yoğun ilgi gördü. Pişimizi de odun ateşinde bol kızgın yağda pişiriyoruz” dedi.

KÜBRA MAYALI: İmaret Mah. 167. Sokak No: 17/C

TELEFON: 0506 386 78 85