ERMENEKE'TE "ALO 191 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE" TANITILDI

TAKİP ET

Karaman’ın Ermenek İlçesinde, Karaman Valiliği tarafından düzenlenen “Uyuşturucu ile Mücadele Hedef ve Analizlerini İçeren” toplantı yapıldı.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamı Sayın Tahir Yılmaz, İl Yazı İşleri Müdürü Metin Görcü, İl İdare ve Denetim Müdürü Abdullah Şahiner, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla kamu kurum ve kuruluş Amirleri ile Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçe muhtarları katıldı.

 Toplantıda ilk olarak; İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan “Uyuşturucu ile Mücadele Hedef ve Analizlerini İçeren sunumlar yapıldı,  Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele tanıtım videosu izlendikten sonra Türkiye Yeşilay Cemiyetinin 2019-2020 hedef faaliyet sunumları yapılarak toplantı sona erdi.

 ALO 191 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DANIŞMA VE DESTEK HATTI

ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı, uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, önleme, tedavi ve rehabilitasyon mekanizmalarını destekleyerek güçlendirecek şekilde organize edilmiştir. Sağlık Bakanlığınca, uyuşturucu kullanan bireyler ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur.