ERMENEK'DE HEKİM KADROSU TAMAMLANDI

TAKİP ET

ERMENEK DEVLET HASTANESİ HEKİM KADROSU TAMAMLANDI

Ermenek’te İlk Defa Hizmet Veren Uzmanlık Alanlarına Ait Tıbbi Donanım Yatırımları Büyük Ölçüde Tamamlandı  

Genel Sekreter Dr.Hasan Arslan ve beraberindeki heyet Ermenek Devlet Hastanesini ziyaret etti. Basın mensuplarına bilgi verdi. Geçen yıllara nazaran Ermenek Devlet Hastanesinde yapılan ameliyat sayısının artığını, sevk sayısının azaldığını ve eksiklerin hızla giderildiğini söyledi.
Ermenek Devlet Hastanesine Kardiyoloji ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon dallarında ilk defa uzman hekimin atanmasının ardından hastaneye de ilk kez bu alanlara ait tıbbi cihaz ve malzeme alımı gerçekleştirildi.
Ermenek Devlet Hastanesinin yenilenen fiziki koşullarının ardından gerek personel gerekse tıbbi cihaz ve malzeme yönünden de tüm eksiklikleri gideriliyor. Özellikle yeni binaya taşınmanın ardından eğitim, eş durumu gibi nedenlerle personelin pek çoğunun hastaneden ayrılmasının ardından yaşanan sağlık personeli sıkıntısı özellikle hekim açısında tamamen giderilirken, İlçeye bugüne kadar hiç ataması yapılmayan uzman hekimlerin de tayinleri yapıldı. Ermenek’te ilk defa çalışan kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanlarının hastalarının teşhis ve tedavileri için gerekli olan tıbbi cihaz ve malzemelerin temini de devlet vatandaş işbirliği ile sağlandı.
Kardiyoloji Ünitesi ile ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi başta olmak üzere Ermenek Devlet Hastanesi için 565.414 TL’si kamu, yaklaşık 30.555 TL’sı hayırsever vatandaşımızca karşılanan tıbbi cihaz yatırımı yapıldı. Kalp hastalarının diğer hastanelere sevk ihtiyacı da en aza inmiş oldu. Alınan cihazlar aktif olarak kullanılmaya başladı.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon Merkezinin oluşturulması amacıyla alımı yapılan cihazların 30 bin 555 TL’si hayırsever bir vatandaşımız tarafından karşılandı. Özellikle Merkeze uzaklık, özellikle kış aylarında yolların kapanması gibi sorunlar sebebiyle, tedavisi uzun süre ve devamlılık isteyen fizik tedavi hastalarımız için Ermenek Devlet Hastanesine kazandırılan cihaz ve malzemeler sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırdı.
Genel Sekreter Dr. Hasan ARSLAN “En son atamalarla Ermenek Devlet Hastanesinin Uzman Hekim sayısı tarihinde gördüğü en yüksek sayıya ulaştı. Ataması yapılan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanının da başlamasıyla Bakanlığımızın Ermenek Devlet Hastanesinin uzman hekim kadrosu %100’e ulaşmış olacaktır. Bu hekimimiz gelene kadar da ihtiyacımızı Bakanlığımızla yaptığımız girişimler sayesinde diğer illerden geçici görevlendirme ile çözmekteyiz. Hastanemizin ayaktan ve yatarak tedavi edilen hasta sayısında da artan sayıları görmekteyiz. Hizmetlerimizdeki odağımıza hastalarımızı alarak sağlığa erişimi kolaylaştırmak ve mümkün olduğunca yerinde çözümü amaçlayan kaliteli sağlık hizmetini sunmak temel hedefimizdir.” dedi