ERMENEK'DE ESNAF FAİZSİZ KREDİ KULLANDI"

TAKİP ET

ERMENEK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI A.BARDAK; 'ERMENEK'TE KSOGEB'DEN 593 ESNAF FAİZSİZ KREDİ KULLANDI'


İlimiz Ermenek İlçesi’nde yaşanan maden kazasından sonra kapatılan maden ocaklarından dolayı ilçe ve bölge ekonomisi olumsuz yönde etkilenmesi nedeni ile, KOSGEB tarafından bölge genelinde kullandırılmak üzere sıfır faizli ve bir yılı ödemesiz krediden 593 işletme faydalandı.
Konu ile ilgili olarak Ermenek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bardak yapmış olduğu açıklamada;
“KOSGEB’e yapmış olduğumuz girişimler ve çalışmalar neticesinde; ilçemizde meydana gelen elim maden kazasından sonra çok zor günler geçiren esnaf arkadaşlarımızın bu dar gününde, sıkıntılarına bir nebze olsun çözüm bulabilmemiz için, KOSGEB yapmış olduğumuz girişimler sonucu ‘kredi uygun değil’ denmesine rağmen işin peşini bırakmayarak, esnafımızın ne kadar zor durumda olduğuna ve yaşanmış olan maden kazasından dolayı kepenk kapatma durumuna geldiğini yetkili mercilere defalarca anlatmamız üzerine, ilçemizde incelemeler yapmak üzere KOSGEB Genel Müdürlüğü Karaman KOSGEB İl Müdürü Sayın Mevlüt Tavşan’ı görevlendirmiştir. 
İlçemize gelen Sayın Tavşan’ı S.S. Ermenek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sayın Yılmaz ETÇİ ile görüştürerek nakliyecilerin kazadan sonraki yaşadıkları zor durumu görüştüler. Ardından Şoförler Odası Başkanı Sayın İbrahim Aktaş ile görüşmemizde; Sayın Aktaş’ta sıkıntılarını anlattılar. Bunun üzerine ilçe esnaflarımız ile birebir görüşen ve bu konu üzerine bilgiler alan Sayın Mevlüt Tavşan’a bu elim kazanın sadece ilçemizle sınırlı olmadığını ayrıca Başyayla ve Sarıveliler ilçemizin de bu kazadan etkilendiğini dolayısıyla bu iki ilçemiz esnaflarının da bu krediden faydalanması gerektiğini bildirdik. 
Bunun üzerine bu iki ilçemizde de çalışmalar yapan ve esnaflar raporuna bu iki ilçemizi de dahil ettiler. Bu özvrerili çalışmalarından dolayı Sayın Mevlüt Tavşan ve ekibine tüm esnaf arkadaşlarım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkkür ederim” dedi.
Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde durma noktasına gelen ekonomik faaliyetlerin tekrar canlandırılması amacıyla, Ermenek Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın gayretleri ile Kosgep tarafından, söz konusu üç ilçede faaliyet gösteren ve KOSGEB Veri Tabanında yer alan, KOBİ Beyannamesi onaylı esnaf-sanatkarlara Kredi üst limiti 50.000.TL, Sıfır faizli Kredi vadesi ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay vadeli  yeni bir işletme sermayesi Kredi Faiz Desteği Programı uygulanmaya başlanmıştır.
Akbank T.A.Ş.,Denizbank A.Ş.,Şekerbank T.A.Ş.,Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş. ,Yapı ve Kredi banaksı A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası.
Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde ekonomik faaliyetlerin tekrar canlandırılması amacıyla, İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği Programı  uygulaması 16.03.2015 tarihinde başlamış ve 01.09.2015 tarihinde sona ermiştir. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelere yönelik olarak uygulanan program;
İşletme başına üst limit 50.000 TL,
Sıfır faizli,
İlk 12 ayı ödemesiz geri kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay vadeli olarak uygulanmıştır.
Kredi üst limiti olan 50.000 TL için; 10.750 TL faiz/kar payı tutarı ödenmiştir.
Söz konusu Kredi Faiz Desteği Programından;
593 adet işletme faydalanmış, 28.447.750 TL kredi hacmine ulaşılmış ve 6.116.266 TL kredi faiz desteği KOSGEB İdare Başkanlığı tarafından ödendi.