Ermenek ve Kazımkarabekir'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Yapıldı

TAKİP ET

FETÖ Terör örgütü mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da yapılan darbe girişiminin 6. Yıldönümünde Demokrasi ve Milli Birlik gününde Karaman merkezde yapılan etkinliklerin yanı sıra ilçelerde de günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ermenek ilçesinde düzenlenen program çerçevesinde 15 Temmuz Hatıra Ormanına fidan dikimi yapıldı. Daha sonra Şehit Murat Başcı, Şehit Duran Dallıgül ve Güneyyurt Beldesinden Şehit Mehmet Kızılca’nın kabirleri ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Sipas Camii’nde ise saat 12:00 de 15 Temmuz ve tüm Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim’in okunması ve duaların edilmesiyle programın gündüz olan bölümü sona erdi. Ermenek’te anma programı akşam saat 20:00’de Yassıkaya mevkiinde düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.
Programa Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, İl Genel Meclis Başkanı Eyyüp Çayır, Ermenek Belediye Başkan vekili, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Siyasi Parti Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile Daire Amirleri katıldı.
Kazımkarabekir ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Hatıra Ormanına Fidan Dikimi yapıldı
Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık, Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, Kurum Amirleri, Şehit yakınları, Gazilerimiz ve Vatandaşlarımızın katılımları ile 15 Temmuz Hatıra Ormanına çok sayıda fidan dikilerek doğaya armağan edildi.
Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık “İlçemiz 15 Temmuz Şehitler Ormanı’nda fidan dikim programı gerçekleştirdik. Destanlarla dolu tarihimizde yerini alan 15 Temmuz demokrasi ve birlik gününde milletimizin kahramanca mücadelesini anarken diktiğimiz fidanlarımız gelecek nesillerimiz ile beraber yeşerecek ve bizden onlara kalacak en güzel miraslar olacaktır" dedi.









Ermenek Kazımkarabekir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü