Ermenek'teki 5 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Vaka Sayısını Düşürdü

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 17-26 Şubat tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sonuç verdi. İlçede vaka sayısı düşüşe geçti.

Ermenek genelinde uygulanan 5 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında ilçe merkezinde vaka sayısı 28, köylerde iste toplamda 26 vaka görüldü. Bu verilere 26 Şubat Cuma günü alınan sürüntülerin dahil olmadığı öğrenilirken Ermenek genelinde temaslılar da dahil 170 kişinin karantina altında olduğu ancak test sayısının az olası nedeniyle vaka sayısının daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.

Ermenek’te sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta itibariyle sadece hafta sonları uygulanacağı açıklanırken ilçede Emniyet ve Jandarma ekiplerinin ilçenin giriş ve çıkışlarında yol kontrol denetimleri de aralıksız sürüyor.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ZORLU: 1 MART PAZARTESİ İTİBARİYLE İŞYERLERİ AÇIK OLACAK

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, sokağa çıkma kısıtlamasının ilçede güzel sonuçlar verdiğini belirterek, “Geçtiğimiz hafta uyguladığımız sokağa çıkma yasağının çok olumlu geri dönüşleri oldu. Sizlerin de desteğiyle pozitif vaka sayısında çok ciddi bir düşüş gözlemlendi. 1 Mart Pazartesi gününden itibaren esnaflarımız açık olacak, sadece hafta sonu devam edecektir. Maske, Mesafe, Temizlik şartlarına uymaya devam edersek bu illetten kurtulmayı birlikte başaracağız” dedi.





karaman ermenek korona virüs vaka sayısı karantina sokağa çıkma yasağı