ERMENEK'TE YANGIN FACİASI

TAKİP ET

*Ermenek' bağlı Kayaönü Köyünde bir ahşap evde çıkan yangında anneannelerine üniversite kazanma müjde vermek için gelen 2 kız kardeş yanarak hayatını kaybetti.

ERMENEK’TE YANGIN FACİASINDA 2 KIZ KARDEŞİN ÖLÜMÜ İLÇEYİ YASA BOĞDU
Ermenek İlçesine bağlı Kayaönü köyünde Cuma günü gece saat 01:30 sıralarında meydana gelen olayda; Gümüş Acar’a (75) ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin sardığı evde Gülsüm (18) ve kardeşi Fatma Yağız (19), anneanneleri Gümüş Acar’ı dışarı çıkardı. 
Daha sonra eşyalarını almak için tekrar eve giren kardeşler, hızla yayılan alevlerin arasında kaldı. Bu sırada büyüyen yangın, bitişikteki 2 eve de sıçradı.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu yangını söndürdü. 
Ekiplerce evden çıkarılan Gülsüm ve Fatma Yağız kardeşlerin cesedi, Ermenek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cesetlerin çıkarılışı sırasında anneanne Gümüş Acar ile kız kardeşlerin yakınları gözyaşlarına boğarken, olayın duyulması ile 2 genç kızın ölümü İlçe ve köylerindeki vatandaşları yasa boğdu.
Alevler, itfaiyenin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü. Ardından iki kızın bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak göçük oluştuğu için en kaz altındaki iki kızın kısmaen yanmış cesetleri, cesedi Sabah saat 09.00 sıralarında birbirlerine sarılı halde bulundu. İki kızın cesedi otopsi yapılmak Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yangının ise Gümüş Acar’ın evinde önündü bulunan otların belirlenemeyen nedenle tutuşması sonucu alevlerin eve sıçramasıyla çıktığı tahmin ediliyor.
Üniversiteyi kazandıklarını müjdelemek için anneannesine geldiler
Daha önce babalarını kaybeden ve Kayaönü’nün yakınındaki Çamlıca köyünde anneleriyle yaşayan kız kardeşlerden Gülsüm Yağız Adıyaman Üniversitesini, Fatma Yağız ise Eskişehir Anadolu Üniversitesini kazandıkları, anneannelerine üniversiteyi kazandığı müjdesini vermek için Kayaönü Köyüne geldikleri öğrenildi.