Ermenek'te Türk  Dil Bayramı etkinlikleri başladı

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir hafta sürecek olan Türk Dil Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Beyi Anma etkinliklerine bugün Nure Sofi mezarı başında anılarak başlandı.

Balkan Türklerine ait 14 derneğin temsilcilerinin de iştirak ettiği programda, Belediye Başkanı Atila Zorlu, Karamanoğulları Devletinin kurulmasında ve gelişmesinde manevi katkısı da olan Nure Sofi'yi rahmet ve minnetle andıklarını, bu vesileyle de Türkçenin Resmi Devlet Dili oluşunu ve Karamanoğlu Mehmet Beyi anma etkinliklerine devam edileceğini ifade etti.
Etkinlikler kapsamında 13 Mayıs Cuma günü ise saat 10.00’da Daranlı Ali’nin katılacağı serbest müzik programı yapılacak. Daha sonra saat 12.00’de Karamanoğlu Mehmetbey Anıt mezarının ziyaret edilmesi ve Habip Çalışkan tarafından yapılacak bilgi sunumuyla devam edecek. Saat 13.00’de ise tören alanına geçilecek ve resmi törenler başlatılacak. Törenler saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması, Ermenek folklor ekibinin seromonik karşılama gösterisi, Habip Çalışkan tarafından hoş geldiniz konuşması, Türk Dil fermanının temsili okunması, Türkçenin özlü sözlerine ait pankartların geçiş gösterisi, protokol konuşmaları, Anamur Belediyesi folklor ekibinin gösterisi, Kazancı Belediyesi orta oyunu ekibinin Saya gösterisi, Türk Dünyası Halk oyunları gösterisi, stantlar ile Türk Dili Büyükleri müzesinin gezilmesi ve Aşıkpaşa anıtsal büstünün açılışı, yemek, serbest müzik ve eğlence ile etkinliklerin ikinci günü sona erecek.
14 Mayıs Cumartesi günü ise saat 10.00’da Enduro ve Motofest kayıt ve yarışların başlaması, su jetleri ve Flybord gösterilerinin ardından saat 18.00’de Meryem Sultan, Cinesta Cüret, Doğu Türkistanlı sanatçıların katılacağı Türk Dünyasından esintiler programı yapılacak. Saat 19.00’da ise Ankara Türk Dünyası Müzik topluluğunun gösterilerinin ardından 20.30’da Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan’ın katılacağı konser programı Ermenek Turkuaz Mesire alanında yapılacak.
Etkinlikler 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Enduro ve Motofest yarışmalarının devamı ve sonrasında ödül töreniyle sona erecek.