ERMENEK'TE ŞEHİR İÇİ TRAFİĞE YENİ DÜZEN

TAKİP ET

Ermenek İlçe Merkezinin araç trafiğinde yaşanan sıkıntılar sebebi ile Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in çağrısı üzerine Ermenek Belediyesinde 26.06.2018 tarihi saat 10.00’da toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Ermenek İlçe Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Ermenek Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Basın Mensupları katıldı.

Toplantıda bir dizi açıklamada bulunan Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, İlçenin özellikle iki ana caddesinde yaşanan  (Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Caddesi) araç geçişindeki sıkıntılar üzerinde durdu.

Bu toplantı vesilesi ile İlk defa resmi bir adım atılacağını söyleyen Belediye Başkanı Uğur Sözkesen,  çeşitli yollarla vatandaşlarında fikrinin alındığını ifadelerine ekledi.

Toplantının ana konusu Özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan alışveriş yapmak isteyenlerin araçlarını geçicide olsa yol kenarına çift yönlü park etmeleri sonucu meydana gelen trafik kargaşası oluşturdu. Bu kargaşaya çözüm olarak iki caddenin trafik akışının tek yönlü olması konuşuldu.

Başkan Uğur Sözkesen yapılacak olan düzenleme ile hem rahat bir ulaşım sağlanacağını hem de esnafların dükkân önlerinde bir otopark alanının oluşturulacağını dile getirerek; “Yapılacak olan bu çalışmanın ilçemizin yaşamış olduğu bu trafik sorununa büyük çözüm olacağına inanıyorum, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ermenek ilçe kaymakamı Nurhalil Özçelik’ te, “Bu tür kararlar genelde ilçe trafik komisyonunda alınır ancak ben böylesine önemli noktalardaki kararların çok katılımlı bir eksende buluşularak verilmesi taraftarıyım o yüzden böyle bir organizasyon yaptık. Katılımlarınızdan ötürü bende çok teşekkür ediyorum. İnşallah sonuç Ermenek için hayırlısı olur” dedi.

Toplantıda görüşülen konu neticesinde İlçedeki trafik yönleri toplantıya katılanlar tarafından olumlu karşılandı ve imza altına alınarak Ermenek Kaymakamlığına gönderilmek üzere tutanak haline getirildi.