Ermenek'te 63 Yıllık Etnografik Eserleri Evinde Sergiliyor

TAKİP ET

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 63 yıldır etnografik koleksiyonunu ata yadigârı evinde sergileyen 80 yaşındaki Yaşar Yalçın “Ömrüm oldukça yöremize ait etnografik eserleri biriktirmeye devam edeceğim” 
Ermenek kendine has taş evleri ile yer ve mekan açısından Türkiye’nin etnografik şehirlerinden birisidir. 80 yaşındaki Yaşar Yalçın öğrencilik yıllarından başlayan bir merakla 63 yıldır etnografik eser biriktirdiğini bu eserleri yapım tarihi bilinmeyen baba yadigârı evinde sergilediğini söyledi.
Geçmişin ayak izlerini taşıyan taşlar, gazete kupürleri, siyah beyaz fotoğraflar, çeşitli ev araç gereçlerini sergilediği ata yadigarı evin kendisi de aynı zamanda küçük bir etnografya müzesi görevi yapmaktadır. Adliyeden emekli Yaşar Yalçın adeta müzeye çevirdiği evinin odasında çok sayıda otantik taş bulunuyor. Yalçın geçmişini bilmeyen ve hürmet etmeyenin geleceğini şekillendiremeyeceğini belirterek “ 2008 yılında eşimi kaybettim. Anılarımız her zaman tesellimiz, var olma seyrüseferimiz. Bu eserler de öyle... Hepsi benim, bizim, yöremizin bir parçasıdır. Ömrüm oldukça biriktirmeye ve sergilemeye devam edeceğim” dedi.
Yaşar Yalçın bunların dışında ilçede turizm rehberliği yapıyor. 200’e yakın şiiri olduğunu belirten Yaşar Yalçın yalnızca entografik eserleri değil, yaşamı boyunca güzel sözleri de bir deftere biriktirmiş. Basıma hazır hale getirdiği şiir ve güzel sözler kitabını çıkarmak en büyük hayalleri arasında yer alıyor. Yalçın maddi imkansızlıklarını ise bir 50 kuşağı nezaketiyle şöyle belirtiyor
“İnsanın gönlü zengin olunca cebi boş, cebi zengin olunca gönlü boş oluyor”