Ermenek meteor yağmurlarını izlemek isteyen gökyüzü meraklılarının ilgi odağı oldu

TAKİP ET

Bir doğa cenneti olan Karaman'ın Ermenek ilçesi doğa ve kamp turizmine ilgi duyanların 2020 yılında keşfettiği şehirler arasında yıldızı parlıyor.

  Ermenek bu yıl meteor yağmurlarını izlemek isteyen gökyüzü meraklılarının da ilgi odağı oldu. Türkiye'nin ve dünyanın pek çok yerinden izlenebilen halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmuru 23 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.

  Büyük şehirler ışık kirliliği nedeniyle bu muhteşem gökyüzü şöleninden mahrum kalırken, Ermenek meteor yağmurlarının en güzel gözlendiği şehirlerden birisi oldu.

  Gökyüzü meraklıları, Ermenek'in yüksek rakımlı dağlarında meteor yağmurlarını çıplak gözle izleyebildi.

  Ermenek'te ışık kirliliğinin olmadığı yüksek dağ tepelerinden  gökyüzü şöleni izleyenleri adeta büyüledi.

  Bu yıl meteor yağmurlarının doruğa çıktığı tarih 12-13 Ağustos olarak belirlenirken, gökyüzü meraklıları 20 Ağustos tarihine kadar bu gökyüzü şölenini izleyebilecekler.

   Uzay meraklıları, yıldız ve takım yıldızlarını bulmak ve özelliklerini öğrenmek için cep telefonlarına yükledikleri mobil uygulama ile bir nebze meraklarını giderirken, uygulamanın ücretsiz olması gökyüzü sevenlerine bu hafta keyifli anlar yaşattı.

  Bu anları Ermenek'te izleyen gökyüzü severler için Belediye Başkanı Atila Zorlu bazı aksesuarlara ihtiyaç olduğunu, muhtelif alanlara en kısa zamanda teleskop yerleştirileceğinin müjdesini verdi. 

  Zorlu, Ermenek'in dört mevsim doğa şölenlerinin izleneceği bir şehir olduğunun altını çizerek tüm doğaseverleri Ermenek'e beklediklerini söyledi.