Ermenek Kaymakamlığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı

TAKİP ET

Son günlerde özellikle dijital platformlarda artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bu konuyla ilgili olarak Ermenek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın en sık karşılaştığı dolandırıcılık yöntemi olan internet alışverişi konusunda dikkatli olunmalıdır. Muhatabın kesin belli olmadığı sosyal medya mecralarından alışveriş yapılmamalıdır. Yalnızca güvenli alışveriş sitelerinde ödeme yapılmalıdır. Özellikle fiyatı yüksek olan araç, ev eşyası gibi gereçlerin ödemesi yüz yüze ve alınan mal kontrol edilerek yapılmalıdır.

İnternet alışverişinde vatandaşlarımızın almayı düşündüğü mal, piyasa fiyatının belirgin şekilde altındaysa dikkatli olunmalı ve ödeme yapılmamalıdır.

Dijital platformlarda almayı düşündüğünüz şeylerin sağlamlığı, kime ait olduğu vb. durumlar net olarak bilinmediği için herkesçe bilinen güvenli alışveriş siteleri dışında internetten alışveriş yapılmamalıdır.

Kendisini üst düzey kamu görevlilerinden biriymiş gibi tanıtarak para isteyen şahıslara kesinlikle ödeme yapılmamalı ve bu durum vatandaşlarımız tarafından kolluk birimlerine bildirilmelidir. Unutmayın, hiçbir kamu görevlisi vatandaşlarımızdan telefon aracılığıyla para isteyemez.

Dijital platformlarda uygun ev ve arsa vaadi, yüksek kar payı veya yüksek kazanç vaadi içeren ilan veya söylemlere itibar edilmemeli, bu tür ilan veya vaatlerin dolandırıcılık eylemleri olduğu kesinlikle unutulmamalıdır.

Aldığınız ürün her ne olursa olsun, ürün elinize geçmeden ödeme yapılmamalıdır.

Özellikle araç alım satımında dolandırıcılık eylemi artış gösterdiğinden,  aracı alan kişi veya araç satan kişi bizzat aracı alan veya satan kişi ile irtibat kurmalı, başka kişiler ile görüşülmemelidir.

Vatandaşlarımız kendilerine ait kimlik bilgilerini, banka hesap kartı veya kredi kartına ait kart numarası ve kart şifreleri gibi kişisel bilgiler her ne suretle olursa olsun kesinlikle başka kişiler ile paylaşmamalıdır.

Başta banka adları olmak üzere çeşitli fonlar aracılığıyla özel kampanya, hediye çeki vb. dijital bağlantılara güvenilmemeli ve telefonunuza gelen veya sosyal medyada bu içerikleri içeren bağlantı linklerine tıklanmamalıdır. Vatandaşlarımızın bu süreçte azami dikkat göstermesi mağduriyet yaşamamaları adına önem arz etmektedir” dendi.

Ermenek dolandırıcılık dijital İnternet sosyal medya