ERMENEK ESKİ BELEDİYE BAŞKANI U. SEVİMLİ; "YENİ SYADIN İSMİ MUSTAFA ADNAN GÖKSU STADI OLSUN"

TAKİP ET

Eski Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sevimli’den yapımı devam eden stadyum ile ilgili bir isim önerisinde bulundu.

Sevimli konu ile ilgili yazdığı teklifi bir meutupla Bakan Lütfi Elvan’a, Vali Fahri Meral’e ve Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’e gönderdi.

Sevimli’nin yeni stada isim önerisi ile ilgili mektubu şöyle;

“Sayın bakanımız Lütfi Elvan’a, Sayın Karaman Valimize ve Ermenek Belediye Başkanlığına;

Açık Mektup

            Mustafa Adnan Göksu, ilçemizin yetiştirdiği çok değerli bir eğitimciydi. Değerli büyüğümüz Hulusi Göksu’nun oğluydu. 1960’lı yıllarda Ermenek Ortaokulunda hem ortaokul müdürümüzdü hem de fizik öğretmenimizdi. Ben üniversitede okurken 1970’li yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı özlük işleri genel müdürlüğü görevini yaptı. Adnan hocamızı, 55 li yaşların üzerinde olup tanımayan bir hemşerimiz yoktur. Adnan hocamız hem Ermenek ortaokul müdürü hem de tüm öğrencilerinin fahri velisiydi. O yıllarda Ermenek’in köylerinde ve beldelerinde ortaokul olmadığı gibi Ermenek te ortaokula hizmet verecek öğrenci yurdu imkânı da çok kısıtlıydı. Dolayısıyla Sarıveliler, Başyayla, Göktepe, Güneyyurt ve Kazancı nahiyelerinden ve onların köylerinden gelen ortaokul öğrencileri küçük evler kiralayarak ortaokula gitme imkânını bulabiliyorlardı. O yıllarda sinema çok popülerdi. Adnan hocamız öğrencilerinin Çarşamba ve Cumartesi günleri öğleden sonra sinemaya gitmelerine izin verir onun dışında özellikle akşamları öğrencilerin sinemaya gitmesine izin vermediği gibi bunu bizatihi kendisi öğrenci evlerini her gece tek tek dolaşarak ve her gece Ermenek Şehir Sinemasını kontrol ederek sağlardı. Adnan hocamızın bu denetimlerinin diğer amacı kiralık evlerde kalan öğrencilerinin sigara vb. maddeler kullanıp kullanmadıkları tespit etmek amacını taşımaktaydı Bunun dışında 1 Mayıs gibi benzeri günlerde o kısıtlı şartlarda 1-2 tane otobüs kiralayarak ve parasını cebinden ödeyerek öğrencilerini tekeçatı gibi yerlere pikniğe götürdüğünü çok iyi hatırlıyorum.

Bu eğitim ve öğrenci düşkünü değerli büyüğümüz ortaokulda öğretmenlik yaptığı yıllarda yaklaşık 55 yıl önce babasından kendine ve kardeşlerine veraset yoluyla intikal eden tol medresenin hemen altındaki takribi 4-5 dönümlük bahçesini gençlerin spor sahası ihtiyacını karşılamak üzere hibe etmişti. Daha sonraki yıllarda stat, kamulaştırma yapılarak genişletilmiş ve 5000 kişilik tribünü de inşa edilmişti. Bu stat hem futbol, voleybol maçlarının yapılmasına hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesine imkân sağlıyordu. Bildiğim kadarıyla 2 yıl önce Cumhuriyet İlkokulunun yıkılarak ve bu futbol sahası iptal edilerek söz konusu yere İlköğretim Okulu yapılması kararlaştırıldı ve bu gerçekleştirildi. Yine bildiğim kadarıyla eskiden stat olan bu arsa rahmetli büyüğümüz Ahmet Keleşoğlu’nun anne ve babasının isimleri verilmek koşuluyla ilkokul yapılması için Keleşoğlu Vakfına tahsis edildi. Bu suretle, baraka tipindeki sıhhi şartlara haiz olmayan eski Cumhuriyet İlkokulu binasından çocuklarımız kurtarılarak modern bir okula kavuşturuldu. Bu konuda emeği geçen herkese ve Keleşoğlu Vakfına tüm Ermenekli hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Ancak atlanmış olan bir hususu da sizlere hatırlatmak istiyorum: O husus şudur; rahmetli öğretmenimiz kendine ait olan bahçesini stat yapmak üzere Ermenek gençliğine hibe etmiştir. Bir paranın, bir malın veya bir mülkün bir amaç için bağışlanması o bağışın vakıf anlamı taşıdığı aşikârdır. Sözlükte vakıf kelimesinin anlamı şöyledir: Bir hizmetin gelecekte de yapılması, sürüp gitmesi için, belirli koşullarla ve resmi bir işlem ile bırakılan gelir, para yâda mülk anlamına gelmektedir. Bu tarife göre 1960 yıllarında bağışlanan bu mülk için eksik yapılmış bir tek işlem olabilir belki hibe esnasında arsanın tapusu Belediyeye veya Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne devredilirken bir protokol yapılarak tapuya şerh konulmamış diğer bir ifade ile vakfiye yapılmamış olabilir ancak buranın spor sahası yapılmak amacıyla bağışlandığını bilmeyen yoktur. Şuanda olan olmuş yapılan yapılmıştır. Yapılan okul bir milli servettir. Bu okulumuzu korumak hepimizin görevidir. Ancak Ermenek Belediyesi tarafından 1990’lı yıllarda belediye başkanlığım sırasında bu stada verilmiş olan MUSTAFA ADNAN GÖKSU ismini yaşatmamız biz yaşayanların geçmişine karşı bir borcudur. Bunun için benim aklıma gelen birkaç naçiz öneriyi sizlere sunmak istiyorum. Bunların dışında elbette sizlerde farklı bir öneri getirebilirsiniz.

İlk önerim Ermenek in doğusunda Katırdurduran belinde yapılmakta olan stada değerli büyüğümüz değerli hocamız Mustafa Adnan Göksu Stadı ismi verilmesidir. Bundan başka olarak Ermenek te çocukların spor yapabileceği semt sahaları bulunmamaktadır. Bu noktadan hareketle merkeze daha yakın yerlerde semt sahaları oluşturulması ve buralara Mustafa Adnan Göksu ismi verilmesi 2. Önerimdir. Bunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Şunu da unutmayalım geçmişini unutan ve hayırseverlerin ismini yaşatmayan toplum dejenere olmuş demektir. Saygılarımla”