ERMENEK DAVASINDA TUTUKLU SAYISI 4'E ÇIKTI

TAKİP ET

3 Gün süren ilk duruşma sonunda, 3 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına ve 1 kişi hakkında daha tutuklama kararı verildi....

3 Gün süren ilk duruşma sonunda, 3 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına ve 1 kişi hakkında daha tutuklama kararı verildi.
İlimiz Ermenek İlçesinde, 18 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili Ermenek Ağır Ceza Mahkemesinde 3 gün süren ilk duruşmada mahkeme heyeti ara karar verdi. 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi Müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey ve aynı şirketin teknik nezaretçisi Ali Kurt'un tutukluk hallerinin devamına karar verdi. 
Heyet, duruşmada tanık ve sanıklar arasında sürekli bahsi geçen ve kuvvetli suç şüphesini artıran tutuksuz yargılanan Has Şekerler Madencilik şirketinin daimi nezaretçisi maden mühendisi Yavuz Özsoy’un tutuklanmasına karar verildiğinİ açıkladı. Özsoy, yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.      
Heyet, ‘yetkisi olmadığı halde belgelere imza atmak’ suçundan tutuksuz yargılanan ve mahkemeye gelmeyen madenin barut biriminde görevli işçi Naci Özsoy'un zorla ifade vermeye getirilmesini istedi. Heyet, tutuksuz yargılanan şehir dışında olan diğer sanıklarında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) dinleneceğini belirterek, duruşmayı 7 Temmuz Salı gününe erteledi.