Ermenek Bozcu Dedi

TAKİP ET

31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmaya devam ederken Karaman'ın en büyük ilçesi olan Ermenek'te seçimin kazananı resmi olmayan sonuçlara göre rakiplerine büyük fark atan Cumhuriyet Halk Partisi adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bozcu oldu.

8 bin 13 seçmenin bulunduğu Ermenek ilçesinde toplam 35 sandıkta 6 bin 730 seçmen oy kullandı. Bu oylardan 6 bin 407’si geçerli sayılırken çıkan sonuçlara göre mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bozcu 3 bin 555 oy ve % 55.49’luk oy oranı ile seçimi kazanan isim oldu.

AK Parti adayı Eyyup Çayır ise bin 545 oy ve % 24.11 oy oranı ile ikinci, MHP adayı Soydan Evci bin 91 oy ve % 17.03 oy oranı ile üçüncü, Yeniden Refah Partisi adayı Muhammet Özdemir ise 65 oy ve % 1.01 oy ile dördüncü, İYİ Parti adayı İzzet Battır 51 oy ve % 0.80’le beşinci, bağımsız aday Sabri Taşpınar 32 oy ve % 0.50 ile altıncı, Saadet Partisi adayı Hasan Uysal’da 19 oy ve % 0.30 oranla yedinci oldu.

CHP’li Mustafa Bozcu, genç yaşına rağmen geçtiğimiz dönemde Ermenek Belediye Meclisi üyeliğine seçilmiş, İYİ Partili Atila Zorlu’nun Milletvekilliği seçimlerinde aday olması nedeniyle istifasının ardından Ermenek Belediye Meclisince yapılan seçimle Belediye Başkanlığı görevine getirilmişti. Bozcu bu süre zarfında ilçe halkına kendini sevdirerek partisi tarafından yeniden aday gösterilmişti. Bozcu tüm rakiplerine büyük fark atarak başkanlığı kazandı.