Ergin; "Bir öğrenci annesi olarak anayasal protesto hakkını kullanmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanındayım"

TAKİP ET

İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan Rektör ataması nedeni ile Üniversite Öğrenci ve Öğretim Üyelerinin gösterdiği protesto gösterilerinde yaşanan olaylar nedeni ile kızı da aynı okulda okuyan Nurşen Ergin, gösterilen protestoya destek verdi.

Nurşen Ergin konu ile ilgili Gazetemize yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Öncelikle bütün annelerin, özellikle de benim gibi çocukları Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan annelerin bu protestoyu desteklemesini umuyorum.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ana giriş kapısı önünde yapılan eylem sırasında demir sürgülü kapıya kelepçe takılması beni çok üzdü.

Ben ve benim gibi onlarca annenin veya eğitime, bilime inancı olan herkesin çabası, çocuklarımızın iyi bir eğitim alıp, okuyup okutulmasıdır.

Tüm gayretlerimle, olanaklarımızın elverdiğince elimden gelenin en iyisini çocuklarıma vermeyi bir görev bildim.

Onların özgür düşünebilen, araştıran, sorgulayabilen, yeni fikirlere aç ve açık bireyler olmalarını istedim.

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı kimliğiyle ülkesine faydalı evlatlar yetiştirmeye çalıştım.

M.K. Atatürk’ün ; “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır.”

Sözünün bilincinde olarak; Okulunda özgürlük isteyen, 150 yıllık kültüre saygı duyulmasını isteyen

Anayasal çerçeve içerisinde protesto hakkını kullanmak isteyen, Üniversitenin iradesine saygı duyulmasını isteyen, Öğrencilerimizin yanındayım.”

karaman boğaziçi protesto boğaziçi üniversitesi