Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Özbay, Karaman'da Pancar Ekili Alanları İnceledi

TAKİP ET

Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Yıldıray Özbay, Ziraat Müdürü Abdullah Yurttaşer ile Karaman Pancar Bölge Şefi Hülya Gül, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram'ı ziyaret ettiler.

Karaman’da 2021 yılı şeker pancarı hasadının başlayacak olması nedeniyle Ziraat Odasının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda pancar hasadı, fabrika alımları ve nakliyesi ile ilgili yaşanan ve yaşanabilecek sorunlar istişare edilerek gerekli çözüm önerileri fabrika yetkililerine aktarıldı.

Daha sonra Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Yıldıray Özbay ve heyeti ile Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve üyeleri Karaman’da şeker pancarı ekili alanları yerinde incelediler.

Diğer taraftan Karaman Ziraat Odası pancar üreticilerini uyararak, “Hastalık ve kuraklık yüzünden pancar kotasını dolduramayacak çiftçilerimiz cezai duruma düşmemeleri için pancar şefliğine dilekçe vermelidirler. Mağduriyet yaşamamak, cezalı duruma düşmemek için kuraklıktan etkilenen ve pancarı hasta olanlar hasat başlamadan kotasını dolduramayacak olan üreticilerimiz kota cezası ödememek için dilekçe vermeleri menfaatlerine olacaktır” dendi.