ERDOĞAN, 'HAVAALANI 2020 YILINDA'

TAKİP ET

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da halka hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARAMAN’DA BİNLERE SESLENDİ;
“KARAMAN ANADOLU’NUN ORTASINA SIKIŞIP KALACAK ŞEHİR DEĞİL”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman’da halka hitap etti.
    Ak Parti İl Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Aktekke Kent Meydanında Karaman halkına hitap etti. 
    Binlerce Karamanlı halkın karşılaması ve coşkusuyla meydanda sevgi gösterisine maruz kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da 170 eseri, toplu açılış ile taçlandırdı. 
Karaman halkına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkı selamlayarak;
    “Bugün 1 milyar 259 milyon 170 kalem eser ve hizmet, Karaman’a hayırlı olsun. Karaman bunlara layık. Eğitimde 336 adet derslik 1080 öğrenci 5 adet pansiyon çeşitli spor tesisleri üniversite fakülte binaları ve diğer yatırımları bugün resmen hizmete alıyoruz.
    “NEYDİK NE OLDUK”
    “15 yıl öncesine bir bakın. Şimdi bu seçimde 18 yaş seçme ve seçilme yaşı var. İlk defa oy kullanacak gençlere sesleniyoruz. Siz acaba 18 yıl öncesinin Karaman’ı tanıyor musunuz ?. Annelerinize sorun. Onlar anlatsın. İnşallah daha ne olacağız. Bak şimdi Karaman içinde yeni yeni şehirler kuruyoruz.  Çünkü Karaman göç veren değil adeta göç alan bir ilimiz. Sanayileşmede yeni adımlar atıyoruz. Sağlıkta Ermenek, Kazımarabekir, Sarıveliler, Hastanesinin ek tesislerini açıyoruz. TOKİ 243 konutu alt yapı ve çevresi ile tamamladı. Şimdi 2 bin konut daha yapıyoruz. Hepsi satıldı. Artık Karaman çekim cazibe ve güzel şehir oldu. Burada işsizlik yok. Bakın nerden nereye. Çevre Bakanlığı ile içme suyu kanalizasyon atık arıtma tesisleri inşa etti. İl Özel İdaresi tarımsal sulama alt yapı projelerini hayata geçirdi. İç İşleri Bakanlığı polis merkezi yaptı. Tüm bunları bugün resmen açıyoruz.
    Ulaştırmada Konya Karaman yolu, Karaman Mersin sınır yolu, Karaman Ermemek yolu ve Ereğli yolu gibi bölünmüş yollarının resmi açılışını bugün yapıyoruz. Karaman bunlara layık. 
    Karaman belediyesinin de fuar kongre merkezleri alt üst geçitler, parklar çevre düzenlemeleri hizmet binaları asfalt çalışmaları projelerini de bugün resmen açıyoruz.
    Kazımkarabekir Sarıveliler Sudurağı belediyesinin de çeşitli açılışları var. Bakanlıklar, belediyeler ve özel sektör yatırımları ile 170 kalem eser bu tarih ve kültür şehrimiz Karaman’a hayırlı olsun diyorum.”dedi.
    “HAVAALANI 2020 YILINDA”
    “Karaman Anadolu’nun ortasına sıkışıp kalacak şehir değil. Geçmişte Karamanı il yaptılar ama, taçlandırmadılar. Biz geçmiş 15 yılda 12 milyar yatırım sağladık. Bu yatırımlar Karaman’ın önünün açtı. Üniversite açtık. Karaman, 15 bine aşkın öğrenci ile bölgenin en seçkin yüksek öğretim kurumu olma yolunda ilerliyor. 4 bin toplu konutla Karamanda şehircilik devrimi gerçekleştiriyoruz. Konya Karaman hızlı tren hattı tamamlanıyor. Tümüyle de inşallah önümüzdeki yol açılıyor.
    Eğitimden sanayiye büyüyen Karaman’ı ihmal etmek olmaz. Karamanlı “Lütfi efendi” de söyledi. Karaman’a uçakla ineceğiz Havaalanı yapacağız. Şehre yıllık 2 milyon yolcu havalimanı şu anda ihale sürecinde. Bu Havalimanını da 160 milyon yatırımla inşaalah 2010 yılında hizmete açmaya planlıyoruz. Tarım arazileri de suyla buluşacak. 77 bin dekar arazi sulamaya açıldı. İnşası tamamlanan İbrala barajı Karamanın su ihtiyacını karşılayacak.
    “SERBEST BÖLGE İLE ÜRETİM VE İHRACAT GÜCÜ ARTACAK”
    Karaman’da bir konu da, bu çok önemli; Karaman’a serbest bölgesinin kurulmuş olmasıdır. 109 milyar dolar ihracat yapan 68 bin kişiye istihdam sağlayan serbest bölgelerin yatırım ve teşviklerin önemini artırdık. Bu örnek modelin ilk örneğini de Karaman’a kuracağız. Karaman’ın üretim ve ihracat gücü kat ve kat artacak. Gördüğünüz gibi durmak yol yola devam. Karaman kesintisiz hizmet edeceğiz. Sizlerden de 2019 seçimlerinden çok güçlü bir destek bekliyoruz. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Özellikle kadınlarımız ve gençlerimize güveniyorum. Ülkemizin geleceğinde en büyük belirleyiciler sizler olacaksınız. 
Milletimizle çıktığımız bu yolda 2013 hedefimize adım adım ilerliyoruz. Allah’ın izniyle hedeflerimize ulaşacağız. Karaman size sesleniyorum. 2019 Mart ayına hazır mıyız. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet seçimlerine Kasım ayında hazır mıyız Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarının ardından, Karaman halkına veda ederek, Karaman’da toplu eserlerin açılışını törenle açarak Karaman’dan ayrıldı.

Haber Serdar ÖZGÜR