Enkazdan çaldığı tabancayı Karaman'da satmaya çalışırken yakalandı

TAKİP ET

Hatay'da yıkılan binanın enkazından çaldığı polise ait beylik tabancasını Karaman'da satmaya çalışırken yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Hatay'a 4 arkadaşıyla birlikte giden Bilal Ş, depremde yıkılan 600 Evler Sitesi'nin enkazına girdi.
Bilal Ş., enkazdan bulduğu tabanca, kredi kartları ile 2 adet laptop bilgisayarı yanına alarak Karaman'a döndü.
Şahsın enkazdan aldığı tabancayı 30 bin lira karşılığında satmaya çalıştığı yönünde duyum alan Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri çalışma başlattı.
Bilal Ş.'yi gözaltına alan ekipler, şahsın ikametinde yaptıkları aramada bir adet tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör ile deprem bölgesinden çalındığı değerlendirilen kredi kartları ve 2 adet laptop ele geçirildi.
Şahsın evinde ayrıca 2 adet tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet muşta ile evin bodrumunda değişik tarihlerde çalındığı belirlenen 2 adet hızar motoru ve 2 adet çim biçme tırpanı ele geçirildi. 

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilal Ş., arkadaşları C.A., M.N.A., S.Ö. ve A.K. adliyeye sevk edildi.
Bilal Ş. sulh ceza hakimlikçe tutuklandı, C.A ve M.N.A. adli kontrol şartıyla, S.Ö. ile A.K. de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

SİLAH POLİSİN ÇIKTI
Tutuklanan Bilal Ş.’nin emniyette hırsızlıktan 21 suç kaydının olduğu öğrenildi. 
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri, Bilal Ş.'nin enkazdan çalarak satmaya çalıştığı tabancanın kime ait olduğunu belirlemek için seri numarasından sorguladı. Yapılan sorgulama sonucunda tabancanın enkazdan yaralı olarak kurtulan ve halen İstanbul'da tedavisi devam eden Hatay kadrosunda görevli bir polis memuruna ait olduğunu tespit edildi.