ENGELLİ VATANDAŞIN AZMİ

TAKİP ET

Spora başladıktan sonra çevresiyle olan ilişkilerinin geliştiğini ve yeni insanlar tanımaya başladığını kaydeden görme engelli vatandaş Çabıtçı, 'Artık hayata daha renkli bakıyorum' dedi.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yunus Kent Spor Merkezi’nde, spor yapan engelli vatandaşlar, spora başlamadan önceki yaşamlarını ve spordan sonraki yaşamlarını  Gazetemize anlattı. Spora ilk defa Aralık ayında Yunus Kent Spor Merkezi'nde başladığını kaydeden  görme ve engelli vatandaş Ahmet Çabıtçı; “Spora başlamadan önce sürekli evde oturuyordum. Hiç bir sosyal aktivitem yoktu. Şimdi düzenli olarak haftada iki kez buraya gelerek spor yapıyorum."dedi.

Spora başladıktan sonra özgüven kazandığını ve neler yapabileceğinin farkına vardığını kaydeden Çabıtçı, “Spor antrenörümüz Veli Hocam da söylemişti; spor yamadığım için kaslarım çok zayıflamış durumdaydı. Ama spora başladıktan sonra kas gücüm arttı. Ayrıca spor sayesinde kazandığım özgüven çevremle daha sağlıklı ilişkiler kurmamı ve yeni insanlarla tanışmamı sağladı. Artık hayata daha renkli bakıyorum” dedi.
Yunus Kent Spor Merkezi'nin engelli vatandaşlara spor yapma imkanını sunmasıyla spor yapmak isteyen vatandaşların artık özel bir mekana kavuşmuş olduğunu söyleyen spor antrenörü Veli Buğdaycı, "Görme engelli ve işitme engellilerin yanı sıra spor yapabilecek durumda olan eksik uzuvlu vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanıyor.  Engelliler hafta içi Salı ve Perşembe günleri seanslara katılıyor. Spor yapmak isteyen engelli vatandaşlar için Karaman Belediyesi ücretsiz servis hizmeti de sağlıyor" ifadelerine yer verdi.
DİYOLAGLARI DÜZELEREK BİR GRUP OLDULAR
Engelli vatandaşların spor yapmak için ilk geldikleri günlerde sosyal açıdan çevrelerine karşı kapalı olduğunu dile getiren antrenör Buğdaycı, "Kardeşlerimiz spora başladıktan sonra, hem spor anlamında hem de normal yaşamlarındaki sosyal aktivitelere katılmaları hususunda onların çok istekli olmaya başladıklarını gözlemledik. İlk başlarda birbirleriyle kötü olan diyalogları iyi yönde gelişim gösterdi ve bir grup oldular" şeklinde konuştu.
AİLELER DE ÇOK MUTLU
Spor yapan engelli vatandaşlar arasında yer alan Ahmet Çabıtçı'yı işarete eden antrenör Buğdaycı; “Ahmet ilk geldiğinde çok çekimser ve çevresine karşı kapalıydı. Fakat şimdi, daha konuşkan ve verdiğim egzersizleri tamamladıktan sonra ‘Hadi hocam, şimdi ne yapacağım?’ gibi sorular sorarak iletişim kurmaya çalışıyorlar. Bu durum da bizi hem gururlandırıyor hem de ziyadesiyle mutlu ediyor. Buradaki kardeşlerimizdeki gelişimi gören yakınları da mutluluklarını dile getirmeleri de tarifsiz bir duydu” dedi.
Yunus Kent Spor Merkezi'ne kayıt yaptırmak isteyen her vatandaşın Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne müracaat edebileceğine vurgu yapan antrenör Buğdaycı, hafta içi her akşam saat 19.00 ve 23.00'da spor yapabileceklerini belirtti.