ENERJİ SEKTÖRÜ VE KARAMAN..

TAKİP ET

Son üç yıldır Karaman'da özellikle yatırımların başında enerji sektörü üzerinde durulurken, enerji sektörü, Karaman Bölgesi için stratejik önem haline geldi.

Son alınan verilerle birlikte bölgede yatırımcısının ilgisini çekmeye başlayan Karaman için, alınan yatırım teşvik belgelerini incelediğinde yaklaşık yüzde 50’sinin enerji sektörüne ait olduğunu görüldü.

2016 Yılı Yatırım Teşvik Belgeleri Listeleri kapsamında Konya ve Karaman’dan 14’ü enerji sektörüne yönelik yatırım belgesi olmak üzere toplam 30 firma yaklaşık 120 Milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgesi aldı.
Alınan yatırım teşvik belgelerini incelediğinde yaklaşık %50’sinin enerji sektörüne ait olduğunu görüldü. Konya-Karaman bölgesinde Haziran ayı içerisinde enerji sektöründeki 49.838.082 TL’lik yatırım tutarı bölgedeki toplam yatırım tutarının yaklaşık %42’sini oluşturmaktadır. Bu durum, ajansımızın kuruluşundan itibaren enerji sektörüne yönelik olarak verdiği desteklerin yerinde bir uygulama olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. 
Enerji sektöründe bölgesel yatırımları da hassasiyetle takip eden Bölgesel Kalkınma Ajası MEVKA, 13 Mali Destek Programı projelerden başarılı ilan ettiği %15’i enerji sektörüne ait projeden desteklenen miktarı da %21’i enerji sektörüne yapılan destekler olarak belirlediği ortaya çıktı.
Ayrıca 2009 2015 yılları arasında enerji sektörüne yönelik olarak yaklaşık 20 Milyon Türk Lirası destek sağlandığı ve bölgede yaklaşık 40 Milyon Türk Lirasının harekete geçirilmesi sağlandığı bilgi edinildi.